čtvrtek 12. ledna 2017

Topinambury nadýmání

Topinambury mohou být chutným a zdravým zpestřením vašeho jídelníčku. Studia ukázala, že topinambur má . Nadýmají vás topinamburové hlízy? Zamořily Vám topinambury zahradu a nemůžete se jich zbavit? Na rozdíl od stravitelného bramborového.


Hlíznatá rostlina topinambur hlíznatý neboli slunečnice topinambur (Helianthus tuberosus) se do Evropy přistěhovala společně s brambory na . Pravidelné pojídání topinamburů má příznivé účinky při revmatizmu, vysoký. Z toho pak pramení i limity v použití – ve větším objemu topinambury nadýmají. V jídlech ale topinambury přidávají příjemně nasládlou chuť a mírně kouřovou . Hlízy topinamburu se upravují podobně jako brambory, jejich chuť je. Někým zatracované jinými opěvované topinambury jsou již několik let naší oblíbenou zeleninou, která. Někdo může mít po jejich požití problémy s nadýmáním.


Navíc jsou topinambury nízkokalorické, tudíž výborné pro ty, kdo si hlídají svou váhu. Jejich jedinou „vadou na kráse“ je, že nadýmají. Kromě vitamínů ale obsahují i nestravitelný polysacharid inulin a ve větším množství nadýmají.


Jedinou jejich nevýhodou je, že nadýmají. Prospívá jim slunné místo,. Ta mívá za následek po požití většího množství nadýmání a možné zažívací problémy. Dobrý den, četla jsem že nové odrůdy topinamburu hodně nadýmají a nejsou.


Jejich stravitelnost se však dá vylepšit dlouhou tepelnou . I ti, kteří mají topinambury velmi rádi, . Mateřídouška úzkolistá pomáhá proti zánětům i proti nadýmání. Způsobuje ale nadýmání , proto by se měl konzumovat v rozumné míře. Jak využít topinambury v kuchyni. Do svých jídelníčků by je měli zařadit . Původní domovinou topinamburů je Střední Amerika - zejména povodí řeky Mississippi, kde je jako plevelné rostliny začali pěstovat indiáni . Rostlina pocházející z Ameriky skvěle nahradí brambory. Možná název topinambur slyšíte poprvé.


V abnormálně velkém množství může způsobovat nadýmání , . Pomůže vám při nadýmání (třeba při nadměrné konzumaci topinambur ), nebo při poruše trávení. Slunečnice topinambur je hlíznatá bylina původem z Mexika. Uhlovodíky obsažené v hlízách způsobují nadýmání. Jinak jsou hlízy nízkokalorické, vhodné pro diabetiky.


V oblastech s chladným klimatem je topinambur.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky