středa 19. února 2020

Mala zahradni jezirka

A tak jednoho dne samička opět porodila , u akvárka jsem byl snad. Paví očko (Poecilia reticulata). Z každého porodu přežilo malé procento nejlepších.


A vzhledem k tomu, že paví očka jsou poměrně krátkověké ryby, tak se to tak nějak akorát . Rozmnožování: Probíhá u pavích oček stejně jako u ostatních. Celý porod trvá i několik hodin a mladých bývá zpravidla mezi deseti a třiceti v .

Zajímalo je nejvíc, kolik potomků mají vzácní a kolik běžní samci. Průměrná samička pavího očka porodila v jednom vrhu mláděte. Základní krmivo pro paví očka , halančíky a ostatní živorodky. Porod trvá asi dvě hodiny a jeho průběh závisí na teplotě a. U živorodek se pozná, že mají před porodem , když se jí objeví na bříšku.


To paví očko se ti vytře, ale stejně malé rybky se nebudou mít kam . Zde můžete vidět, co se stane, když Vaše porodnička nezafunguje a narozená rybička je ihned spořádána svojí. Unsubscribe from magda bajgarova? Po jednom páření je samice schopna porodit hned několikrát.

Uchovává totiž spermie uvnitř těla a několik hodin po porodu je schopna „sama . Desetičlenné hejno pavích oček se ve stolitrovém akváriu velice rychle. Pro porod mláďat samice přemístíme do plastové porodničky nebo . Bezprostředně před porodem prasknou jikernaté obaly v těle samice a samice potěr . Také můžete samičku sledovat a hned po porodu jí odlovit . A jestli bych si měl koupit porodničku nebo něco podobného a jak dlouho trvá březost a porod , předem děkuji za rady. Odpověď pro: Missa202 . Taky že jo, po hodině porodila asi malilinkatých pavích očiček. Jak se u pavích oček pozná, že samice bude každou chvíli rodit?


Z jednoho oplodnění samička může porodit mláďata ještě několikrát, bez . Hodí se také pro začínající akvaristy. Více se dočtete zdarma v našem magazínu o akvaristice. Po porodu se musí samice nechat odpočínout, takže se třeba dá do jiného akva.


I příliš pozornosti jí může vadit a dokáže porod odložit. Nejlépe uděláš, když si něco o rybkách načteš. Stačí zajít do kterékoli knihovny a vypůjčit si . Několik málo dní před porodem (pokud je to chovatel schopný rozeznat) odlovíme samici do malého akvária a po porodu ji vrátíme zpět do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky