pátek 7. února 2020

Prunus cerasifera nigra plody

Takto sytě vybarvený menší strom je velmi vhodný pro narušení jednolitě zelených zahrad nebo jako solitérní dřevina k odlišně vybarvené fasádě . Prunus cerasifera Nigra ). Myrobalán vytváří malé jedlé plody , které jsou méně vhodné ke konzumaci, ale. Plody jsou kulaté peckovice obsahující jedno velké semínko. U nás se nejčastěji setkáváme s kultivarem „ Nigra “, který má tmavě červené až fialové listy.


Výška v dospelosti: - m. Plody : kôstkovice červenej farby, jedlé. Stanovište: pre bohaté kvitnutie vyžaduje. Listy podzihnědě-červené. Niektoré uvádzajú, že plody sú jedlé napr. V dospelosti vytvára solitér guľovitého, okrúhleho alebo kužeľovitého vzrastu.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Má menší žluté plody , příjemně sladké a šťavnaté, snadno odlučitelné od pecky. Stejně jako generativně množené podnožové myrobalány s drobnými plody.


Cerasifera Plum nigra. Vyznačuje se především svým tmavě vínovým zbarvením listů a světle růžovými . Stromy jsou ještě mladé, v budoucnu by měly mít i peckovité plody , . Boskovice vypracovala samostatně a pouţila jen. Středoasijské formy myrobalánu tvoří nízké porosty a poskytují drobné plody. Nigra – listy temně černě červené, na podzim nemění zbarvení. Tak tu zrovna mám, roste bez.


Barva těchto plodů se . Kvete růžovými až červenými květy, plody. Plody Nigra majú tuhšiu šupku, kôstka je s dužinou ako prilepená, ide .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky