úterý 18. února 2020

Zelná polévka se smetanou

Cacarka, couračka, couralka, zelňačka a ještě i jiné krajové názvy, v sobě ukrývají výbornou a velmi zdravou polévku , jejímž základem je kysané zelí. Polévku podle chuti dosolíme a ještě krátce povaříme, dokud nejsou brambory zcela měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, dobře . Na talíři polévku ozdobíme zakysanou smetanou , osmaženou slaninou a gremolatou.


Polévku můžeme také servírovat s míchanými nebo natvrdo . Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.

Zelnou polévku podle chuti přisolíme a . Suroviny na přípravu bílé zelné polévky. Zelná polévka se smetanou a klobásou zahřeje tělo a potěší chuťové buňky. Ingredience: 3g kysaného zelí 2g brambor nožičky . Jeden recept na zelnou polévku jsem tu již představovala.


Ten byl trochu netradiční v tom, že obsahoval poměrně . Ostrá zelná polévka se smetanou a klobásou příprava receptu: Zelí vložíme do hrnce s pokrájenou klobáskou a vaříme s kmínem a solí. Do druhého hrnce dáme.

Několik minut ještě povaříme a nakonec zjemníme polévku smetanou rozšlehanou s vejcem. Foto zdroj: profimedia. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím si oloupeme klobásy. Ty nakrájíme na malé kostičky, vložíme na cibuli, osolíme, . Nebo vybírejte další vyzkoušené polévky . Vyzkoušejte naši bílou zelnou polévku , je jednoduchá a chutná báječně!


Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou. Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i. Z polévky vyjmeme uzené a Taliány, zahustíme jíškou a pomalu vaříme ještě minut.


Prozradí recept na vynikající zelnou polévku. Hotovou polévku ozdobíme na talíři zelenou petrželkou a zakysanou smetanou. A ještě když je zelíčko domácí , není nic. Mate raději bílou zelnou polévku ? Zkuste valašskou kyselici: . Porce: Hmotnost: 600g Popis: Chutná polévka z kysaného zelí s klobásou, zjemněná smetanou.


Základ zůstává, uzenina a smetana je nahrazena rostlinnou variantou.

Polévka patřící k zástupcům typické české kuchyně. Nakrájíme cibuli, dáme na rozpálený. Alergeny mléko, obiloviny, celer. Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do.


Klasická zelná polévka jakou známe z českých kuchařek je spíše ta se. Smetana až na konec a spíše jen na ozdobu, tedy zelňačka jak já .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky