úterý 31. března 2020

Zahrada pozemských rozkoší plakát

Juniperus communis) borievka obyčajná. Cupressaceae) jalovec chvojka. Roste na všech sušších, dobře propustných a chudších, kyselých až alkalických půdách.


Samčí květy až mm velké,. Ač jeho plody připomínají bobule, .

Jalovec kvete v březnu a dubnu. Letorosty jsou trojhranné hnědavé, jehlice v trojčetných přeslenech, 1–cm . Rostlina tvoří jehlicovité nebo šupinaté listy - jehlice. Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov.


Prehľad rastlín rodu jehlice. Tento kultivar patří mezi půdopokryvné. Má ostré, tmavě zelené jehlice uspořádané po třech.

Tyto druhy pocházejí z Japonska a Koreje a pro bonsaje se. Jeho jehlice mají na lícové straně bílý proužek. Jehlice jalovce jsou pichlavé a tvrdé: ANO. JALOVEC OBECNÝ PRAVÝ. Ostrůvkovitě v celé ČR.


Pěstuje se řada ozdobných druhů i kultivarů, od přízemních po keře pro živé ploty. Plody jalovce obecného . Semenáček má dvě (zřídka 4–6) dělohy, primární jehlice mají z obou stran bílé proužky. Existuje asi druhů.


Ploše, plazivě rostoucí novější a zajímavý kultivar, vhodný jako pokryvná rostlina, ale také jako výsadba hrobů, skalek a různých nádob. Je přirozeně rozšířen téměř v celém. Strom dosahuje ve 20. Vhodnými drogami do směsí jsou například vřes, kořen jehlice , kořen lékořice, kořen libečku nebo nať rdesna ptačího. Foto juncom_suecica- jehlice.


Spodní jehlice mají svěží zelenou barvu, zatímco vrchní se zbarvují do zlato žlutých odstínu. Encyklopedie rostlin.

Pichlavé jehlice mají na svrchní straně bílé voskové proužky. Poléhavě polštářovitý. Větve těsně nad zemí bohatě členité. I v zimě živě zelený. Výborná půdopokryvná dřevina.


Pomalu rostoucí jalovec se sloupovitým tvarem koruny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky