čtvrtek 12. března 2020

Zelené hnojení lupina

Jedná se o novodobější rostlinu, která je také označována rostlinou třetího tisíciletí. Z rostlin této čeledi se na zelené hnojení hodí například lupina , bob polní i zahradní, dále peluška (hrách), vikve a hrachor, ale také různé druhy . Zelené hnojení je cílené pěstování rostlin pro jejich zapravení do půdy. Zde se používají rostliny víceleté, vhodné jsou vojtěška, jetel, lupina.


Některé lupiny jsou využívány jako pícniny či zelené hnojení , také jako luštěniny a náhražka kávy.

Většina druhů je jedovatá. Nejlépe nám v této situaci poslouží vikvovité rostliny – například jetele, lupina , vikve, bob polní i bob . Podstatou „ zeleného hnojení “ je vysetí vybraného druhu plodiny. Po vytvoření dostatečného množství zelené hmoty se rostlina zaryje do půdy, kde . Podobně se chová i lupina , další plodina vhodná pro zelené hnojení.


Vytváří porost bohatých listů a podobně jako hrách a peluška dodá do půdy velké množství . Zatímco se při klasickém pěstování zelené hnojení zarývá, na ekologické. Hlavní přínos takzvaného zeleného hnojení spočívá v tom, že se.

N hnojení fazolu obecného. Půdy lehké a kyselé zelené hnojení. Jsou to zejména různé jetele, hrách peluška, lupina , komonice, vikve a bob . Stejně dobře poslouží i rostliny jako hořčice, svazenka, lupina nebo pohanka. Na zelené hnojení lze používat různé plodiny, které mají na půdu rozdílný vliv. Například slunečnice, ředkev olejná a hořká lupina kypří půdu, neboť hluboko . Pro zelené hnojení na menších plochách, které mají zahrádkáři většinou k dispozici, by měli.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek . Vlčí bob je vhodnou rostlinou pro zelené hnojení. Vikvovité rostliny vám pomohou dostat do půdy dusík. Konkrétně jmenujme například bob polní, zahradní, lupina , vikve, hrachor, peluška a jetel.


K zelenému hnojení lze použít pro výsevy: pohanku, pelušku, vikev, svazenku, lupinu žlutou, lupinu bílou, lupinu modrou, hořčici, slunečnici, . Boby lupiny jsou kvůli svým výborným nutričním vlastnostem a . Rostliny mají vynikající . V současnosti je pro svou vyjímečnou schopnost růst na kyselé půdě a provzdušnit ji, opět vysazována, jako zelené hnojení.

Semena lupiny , zvané Tremoso se . Všechny pak také na zelené hnojení , různé formy průmyslového zpracování, a také jako okrasné rostliny. Výsev se provádí co nejdříve na jaře nebo jako letní výsev na zelené hnojení. Hořčice žlutá 1kg ( zelené hnojení ). Bros Zelená síla Sprej proti mouchám a komárům 3ml.


Lupina (vlčí bob) 500g.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky