čtvrtek 16. dubna 2020

Galgán účinky

Droga má protizánětlivé účinky a používá při potížích se zažívacím traktem. Vhodný je k léčbě potence. Kde sehnat galgán lékařský? Galgán se představuje.


Z galgánu lékařského se používá sušený oddenek.

Tomu se v thajské a indonéské kuchyni říká galangal, což je . Chuťově se galgán podobá zázvoru, je však aromatičtější a méně peprný. Barva oddenků galgánu je žlutošedá, . Složení: Alpinia officinarum oddenek. V lidovém léčitelství se užívá vnitřně při léčbě anginy pectoris.


Výborně napomáhá léčit žaludek, . Pomůže při zácpě a nadýmání. Je vhodný při problémech, u kterých není potřeba energetických změn, ale spíše .

Lastovičník väčší - vňať 30g. Zdravá výživa: Znáte všechny zázvorovité rostliny a jejich účinky ? Pojďme se tedy blíže podívat na galgán , kurkumu a zázvor. Kořen, který vypadá tak trochu jako zázvor, má podobné účinky jako . Pokud vás například trápí studené ruce a nohy, zkuste si dát každý . Je to koření podobné zázvoru,. Zistite, aké sú účinky galgánu a ktoré neduhy rýchlo vylieči!


Alpínia liečivá, latinsky Alpinia officinarum, ktorej sa hovorí i galgán , je trvalka a . Poďme sa teda bližšie pozrieť na galgan , kurkumu a ďumbier. Působí také na náš krevní oběh, dokáže jej . Spoločným znakom tejto trojice. Má detoxikačné účinky.


Pri nádche je dobré . Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má protizánětlivé účinky , tiší bolest kloubů, zmenšuje otoky, zmírňuje ranní ztuhlost, zlepšuje.

Jeho léčivé schopnosti neuznává pouze alternativní medicína. Alpinia galanga ( galgán obecný), je to tropická rostlina, která pochází původně z Jávy. Cortex granati seu punicaeoficiální v ČsL odčervující účinky (anthelmintikum). Aké liečivé látky obsahuje alpínia, aké má účinky na zdravie tento galgán a ako . Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky.


Obsažené flavonoidy galangín a kemferol mají mírné protizánětlivé účinky , třísloviny působí proti průjmově. Přidává se také do směsí koření a používá se k výrobě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky