pondělí 12. března 2018

Jaký olej do motorové pily na řetěz

Na mazání řetězů motorových pil je plně postačující nejlevnější motorový olej. Ekologické oleje nepoužívejte, v nádrži motorové pily rosolovatí a nemažou. Jaký olej do motorové pily na mazání řetězu? Můžeš tam dát celkem jakýkoliv olej , jde o to aby tam nějaké mazivo bylo :).


Proto je před delším odstavením nutné olej z nádržky vypustit zpět do láhve a použít motorový olej , například M6A.

Pilu po nastartování . Je s podivem, jaké krávoviny dokáží lidé v zájmu pofidérní úspory vymyslet: tak si. Až dojde, budu tam lít nejlevnější, jaký bude zrovna po ruce. Nejlepší olej na mazání řetězu je Primol EKO 36P. Musíte přidat také olej , a to v poměru 50:1.


Dalším olejem, který musíte do motorové pily nalít, je olej určený k mazání řetězu a vodící lišty. Ekologie vládne světu a tlačí se i do mazání řetězu motorových pil. Tyto oleje musí jednak splňovat svou mazací funkci, jednak být šetrné k životnímu prostředí.

Takže potřebuješ speciální olej na řetěz motorové pily , například Bipol. Nikdo neví jaká je životnost a co tam kdy kdo lil a co namíchal do pily. Navíc obsahuje abrazivní částice z motoru, které lištu a řetěz rychleji opotřebují.


Do benzínu pro dvoutakt musíš míchat jen speciální oleje k tomu určené. Takový motorový olej by se špatně spaloval a zasvinil by ti celý . Ahoj, jaký používáte olej na mazání řetězu pily ? Staci vyjety motorovy olej. Dneska mi při mazání došel olej na kolo tak sem to zkusil a nepozoruju rozdíl. Zeptej se dřevorubce, jaký má názor na bioolej ? Doporučuje se namočit nový řetěz přes noc do olejové lázně (např. čistý motorový olej ) než je nasazen na motorovou pilu , aby se promazaly všechny jeho části. Používá se především k mazání vodících lišt a řetězů elektrických a benzínových řetězových pil.


Olej je vhodný k mazání řetězů u řetězových pil. Aby se motorovka do dřeva dobře zakusovala a pěkně šla, musíme o ni pečovat. Ani vyjetý motorový olej nemá pro potřeby motoru pily vhodné vlastnosti.


A pokud byste použili vyjetý olej k mazání řetězu pily , dáte mu naopak . Do motorových pil používáme zásadně kvalitní benzín od značkových výrobců.

Vždy se poraďte s prodavačem pily, jaký olej je vhodný pro danou pilu a nejlépe si olej kupte. Používáme speciální oleje určené právě pro mazání řetězů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky