pátek 2. března 2018

Na co se sbírá pomerančová kůra

Na co se sbírá pomerančová kůra ? Ve škole je vyhlášena sbírka pomerančové a citronové kůry, ale neřeklo se na co. K čemu se vykupovala ta kůra z pomerančů? Pro farmaceutické účely.


Pomerančová slupka obsahuje látku, která se nazývá hesperidin.

U nás ve škole se sbírá kůra z citrusů doposud. Udělit odpovědi palec 4 . Co se dělá se sesbíranou pomerančovou kůrou? Co dělat s velkým množstvím sušené pomerančové kůry. Vyhazujete kůru od pomerančů?


Děláte velkou chybu cs. POMERANČOVÁ KŮRA (C. aurantium L.) SBÍRÁME: plod (oplodí).

DOBA SBĚRU: po celý rok. Na základní škole sbírali pomerančovou kůru. Stačí, když do menšího hrnce dáte hrst čerstvé pomerančové kůry , trochu . Pokrmům dodává typickou sladkokyselou chuť.


Používá se zejména do sladkých pokrmů, . Léčivé účinky pomerančové kůry. Málokdo ví, že pomerančová kůra obsahuje mnoho léčivých látek. Bohatá je zejména na bioflavonoidy, které jsou důležité pro . Kůra , ať už citrusová či pomerančová , si v sobě nese jemnou, hořko.


Jak sbírat , aby to mělo smysl? Pokud sušíte i citron a ne pouze pomeranč, nemíchejte PROSÍM kůru dohromady a dopravte ji odděleně, ušetříte . Od začátku nového roku děti ve školní družině sbíraly pomerančovou kůru. Celkem bylo nasbíráno takřka kg, za což všem zúčastněným moc děkujeme.


V letošním školním roce budeme sbírat sušenou pomerančovou a citronovou kůru. Dobře usušená kůra musí být roztříděná, zvlášť citronová, .

Sbírá se po celý školní rok. Nesbírá se kůra z mandarinek ani grepů. Nejvíce se ve školách sbírá pomerančová kúra , šípky, bříza a lipový květ. Například suchou pomerančovou kúru vykupuje nyní Leros za 18 . Za socialismu se sbíralo a recyklovalo kdeco. Starý papír, aby se šetřily lesy.


Staré železo, aby se šetřila železná ruda. Obsahuje velké množství pektinu, který skvěle zahání pocit hladu, urychluje spalování tuku, reguluje uvolňování cukru do krve a zlepšuje celkovou činnost trávicí . Z peněz za byliny pořizujeme sešity, pracovní sešity a temperové barvy na další školní rok. Páťáci sbírají také a svým dílem pomáhají budoucím prvňákům, stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky