pátek 30. března 2018

Hvězdnice alpská pěstování

Jak pěstovat astry a zahradní chryzantémy. Návod na pěstování : Tato hvězdnice vyžaduje slunné stanoviště s dobře propustnou, sušší půdou, neutrální či mírně zásadité reakce. V těžších půdách roste . Hvězdnice alpská – Aster Alpinus.


Pěstování hvězdnice alpské.

Je vysokohorského původu. Aster alpinus v přirozeném prostředí V podobě. Pokud toužíte pěstovat hvězdnici třeba na skalce, vždy by měla pocházet ze . Vyžaduje slunné stanoviště, vyhovuje jí nejlépe, písčitá, mírně vlhká, propustná půda s . Na rozdíl od jiných druhů aster, . Květy jsou modrofialové.


Kvete v květnu až červnu.

Astra alpská patří mezi osvědčené skalničky, trvalky, které pěstovaly již naše babičky. Oproti obecně známým podzimním astrám, vykvétá již na jaře. Slovensky: Astra alpínska.


PĚSTOVÁNÍ : Pěstuje se ve více odrůdách lišících se barvou květů . Charakteristika a pěstování. Na krátkých stoncích vyrůstají tmavě fialové květy se . Astra alpínská neboli také hvězdnice alpská je trvalka, pocházející ze Severní Ameriky. U nás se vyskytuje převážně v Severních Čechách a dnes je řazena ke. Podle některých zdrojů je vhodná alkalická půda, podle jiných vyžaduje kyselé podloží. Rod aster, botanicky správně hvězdnic , je hodně bohatý a najdete v něm nejen oblíbené.


Na pěstování jsou astry nenáročné. Odstřihávání odkvetlých květů, jinak nám rostlina může zahnívat, protože roste trsovitě. Druhy a jejich kultivary. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře.


Hodí se pro pěstování na záhonech i do skalek.

Hledáte Astra ( hvězdnice )? Nenáročná rostlina Vám bude dělat radost, pokud jí splníte základní požadavky na pěstování - slunečné místo, suchá, chudá půda. Například hvězdnice alpská začíná kvést už od května. Vzhledem k tomu, že je na jednom místě budeme pěstovat řadu let, pečlivě vybírejme . Některé hvězdnice (také se jim říká astry)začínají nakvétat už v srpnu, jiné později, aby vydržely až do mrazíků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky