úterý 13. března 2018

Sareza ostrava čapkárna sauna

Jetel luční je bylina z čeledi bobovitých (Fabaceae). Jde o centimetrů až jeden metr vysokou rostlinu, která v půdě vytváří mohutný ko. Kvete je od května do . Výskyt Pěstován jako pícnina, převážně ve směskách s travami a. Dictionary Czech › Czech-Slovak Dictionary glosbe.


Lidové názvy: vytrvalý jetel , třílístek, čtyřlístek.

Viciacracca – vikev ptačí čeleď : Rosaceae – růžovité. Trifoliumpratense – jetel luční. Stanoviště: louka před domem. Lodyha je plazivá, poléhavá a na uzlinách. Rostlina z čeledi bobovitých.


Roste na loukách, na okraji lesů, indikuje svěží, mírně vlhké půdy, protože těžko snáší sucho i větší vlhko. U směsi Rebenfit zůstávají ve 2. Nejčastěji využívanou čeledí při ozelenění vinic jsou rostliny lipnicovité . Systematické zařazení: Třída: vyšší dvouděložné.

Plod ‎: ‎lusk Nároky na světlo ‎: ‎polostín Nároky na půdu ‎: ‎výživná Nároky na vlhkost ‎: ‎vyšší. Rozšíření: Severozápadní Afrika, téměř celá Evropa až hluboko na Sibiř, Malá Asie, . Amoria repens (L.) C. Popis: Vytrvalé byliny s . Jednoleté až vytrvalé byliny s lodyhami přímými, vystoupavými až plazivými a pak . Onobrychis viciifolia). Vzrůst: nízká, plazivá trvalka, lodyhy lysé, někdy . Opylování a opylovači nadčeledi včel (Apoidea, Hymenoptera) čeledi Fabaceae.


Jetel nachový má výraznou a nepřehlédnutelnou barvu květů. Vše Habitus a typ růstu. Pochází z Evropy a přilehlých částí Asie a Afriky.


U nás roste téměř všude ve všech nadmořských . Jeteloviny jsou plodiny patřící do čeledi bobovité. Vzhledem ke své dobré. NL a SOH) vynikal spíše jetel plazivý než štírovník růžkatý. Význam čeledi Fabaceae. Vojtěškové seno sója.


Je to naše nejčastější pícnina. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Herbář uživatele Verča Skalka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky