pondělí 19. března 2018

Jak chutná pastinák

Jak jistě víte, pastinák i petržel patří mezi kořenovou zeleninu. Největší rozdíl mezi pastinákem a petrželí je totiž právě v chuti. Takovou charakteristikou se chlubí tuřín, který chutná jako kedlubna. Chutná jako mrkev, ale mrkev to není.


Správně, je to pastiňák. Z pastináku můžete udělat i chutné chipsy, nakrájejte jej na zhruba . Jeho kořen na první pohled připomíná petržel, ale chutná sladce jako mrkev. Od petržele se pastinák liší tím, že jeho nať vyrůstá jen ze středu . Konzumní částí pastináku je aromatický a sladký kořen, který chutí připomíná mrkev, má však až třikrát více cukru. Vysoký je i jeho obsah vitaminu C, draslíku a. Obě zeleniny se liší chutí : pastinák má chuť mnohem jemnější a je sladší, hodí se tak třeba i jako jeden z příkrmů pro miminka.


Kromě toho má cukernaté podtóny a lidé, kteří pastinák zkoušeli, ho porovnávají k mrkvi. Prozradíme, jak a proč ho pěstovat. Vzhledem, chutí i nároky na pěstování.


Poté pyré zlehka dosolíme a dopepříme dle chuti. Tato chuťově zajímavá zelenina pochází z východního Středomoří a dříve se používala . Nebyl nějaký moc přerostlý třeba? Radši kupuju menší kousky, připadají mi mladší :mrgreen:. Jinak ho dávám buď s . Pastinák mi chutná vždycky spíš sladce.


Odrůdy petržele: kořenové, listové, kadeřavé. Na zimu sázíme petržel do petrželáků. Když víte, na co se zaměřit, nemůžete se splést. Chuťově se petržel od pastináku neboli pastiňáku, jak se mu . Na rozdíl od velmi podobného pastináku je kořenová petržel s kořenitou chutí v. Pokud budete podobný nápoj pít, pak se také může dostavit zlepšení chuti k jídlu, pomůže vám ale také při čištění močového měchýře nebo od . Nikdy tedy přesně nevím, jak se správně jmenuje, jestli je to pastyňák, nebo pastinák , anebo pastiňák , každopádně je to . S níž si ho v obchodě snadno můžeme poplést. V kuchyni má ale pastinák docela jiné . Recepty pro radost z mlsání.


Budete překvapení, jak může být zdánlivě fádní zelenina chutná. Rozdíl mezi nimi spočívá především v chuti. Petržel má však mnohem ostřejší chuť než pastinák. Sázkou na jistotu je pak kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel a také pastinák. Chléb s medovou chutí.


Kořen, který chutná podobně jako mrkev, se používá jako polévkové koření . Pastiňák s jemně mléčnou chutí a cukernatými podtóny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky