čtvrtek 14. února 2019

Balkonové květiny severní strana

Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Poradíme, které druhy rostlin snáší stín. Severní strana : nečekejte zázraky.


Z balkonek se tady bude dařit . Tak zakládám kvůli Lotynce, aby neztrácela naději winking smiley.

Loty, millionky na severu asi jásat nebudou, to ti řeknu hned smiling smiley . Dobrý den, teď mám v truhlících na severní straně (ale i všude jinde) macešky . I balkon či lodžie orientované na sever mohou být stále obsypané květy. Patří rovněž mezi pokojové květiny , avšak hodí se i pro pěstování na . Máme pro vás tipy na květiny , které jsou krásné i ve stínu. Trápí vás, že právě váš balkone není na tu správnou stranu , a tak se tam rostlinám nedaří?


Dost možná je to špatným. Okna, balkony , lodžie i terasy celou sezonu mohou krášlit a okolí provonět nejrůznější balkónové květiny , které sázíme do truhlíků, misek, závěsných košů a.

Na severní straně se bude dařit fuchsii. Bohužel máte balkon , okna, vstupní prostory nebo venkovní posezení orientované na severní stranu. Rádi byste si do těchto prostor zasadili . Dále na tyto balkony můžeme umístit bylinky, které mají rády částečný stín.


Balkonové rostliny na severní stranu. Většina lidí si myslí, že na. Vhodné květiny na jižní stranu jsou levandule, lichořeřišnice, hledíkovka, verbena, bazalka, meduňka. Aby byly květiny krásným doplňkem bytových a kancelářských. Pestré květy katarantusu na každý balkon.


Mezi nejoblíbenější balkonové květiny patří muškáty, petúnie, sporýše či. Jejich výběr ale musíte podřídit orientaci balkonu na světovou stranu. Jižní strana balkonu je naprostým opakem od severní.


Na jihu je velkou část dne silné slunce a . Na místa, kam sluníčko svítí pouze málo, se také najdou krásné kvetoucí balkónové květiny. I balkon otočený na severní stranu se může rozzářit barvami:. Ideální na severní stranu jsou fuchsie nebo begonie hlíznaté v. Pamatujme, že květiny se na balkoně zalévají večer, v horkých letních dnech .

Nebojte se, existují rostliny a květiny , které vám budou vděčné právě za tuto polohu. Kvete a daří se jí tam, kde jiné balkónové květiny chřadnou. Na západní straně můžete zkusit pěstovat okrasné papričky, balzamíny,.


Azalka opravdu miluje stín (Azalea) – vhodné na severní okna. Především je však při výběru rostlin důležité se řídit tím, zda je balkon orientován jižně, východně, západně či severně. Některé rostliny vyžadují . Díky okenním a balkonovým truhlíkům plným květin dokážeme jen s. Stinné stanoviště je obvykle situované směrem na severní stranu budov.


Ta je z hlediska kvetoucích rostlin nejproblematičtější, protože pelargonie, petunie a ostatní tu sice rostou, ale výrazně méně . Také je dávám na severní stranu , před dům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky