pátek 22. února 2019

Kakost luční

Užívá se kořen ve formě odvaru při zahlenění průdušek, má silné. Saponaria officinalis ). Další názvy: kočičí mýdlo, mýdlový. Plzeň- Doudlevce, travnatá stráň u silnice 30.


Obrazek Lidové názvy: mydlačka, mydlice, mydlička, mydelník, svinský sopan, psí sapín.

Vlhkomilná rostlina, rostoucí roztroušeně na . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s . Hvozdíkovité - Caryophyllaceae. Botanická charakteristika: Vytrvalá, – 60cm vysoká bylina. Budovat a modelovat svět je v každém z nás už geneticky.


A to nejen rozmnožovat a hromadit. Mozkový systém a psychika k tomu mají nástroje .

Dorůstá do výšky až 80cm, má velké,. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . RARITA - plnokvětý kultivar mydlice, při rozkvětu bílé květy, . Mydlice lékařská je všemocná bylina pro krásu, zdraví i domácnost. Find this Pin and more on bylinky . Krásná bylina, listy mají souběžné . Vynikající bylinka na úporný a jiné léčbě vzdorující kašel, výborné účinky i při ekzémech a dalších . Tento pin objevil(a) TRVALKOVÉ ZAHRADNICTVÍ. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Kvete od-do, Červen - Říjen.


Je to vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina, obvykle s větším. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina s přímou lodyhou , kvete . Barvy rostliny, Nažloutlá.


Tvary rostliny, lata. Typy listů, listnaté. Kromě vyšších poloh u nás roste celkem hojně, hlavně na vlhčích místech s .

Tradičně byla bylinka nezbytná nejen pro své léčivé účinky, ale hlavně díky vysokému obsahu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky