středa 6. března 2019

Kamenný gril elektrický

Acer platanoides Globosum - javor mléč kulovitý. Spiraea vanhouttei - tavolník vanhoutteův. Picea pungens - smrk pichlavý. Mezi nejčastěji vysazované s kulovitou korunou patří javor mléč.


Kulovitý tvar ještě opticky znásobí vysoká podnož.

Pro venkovské prostředí volíme například javor babyku či jiné javory , jeřáb, hlohy, kdoule, mišpule či okrasné . Strom 10–m vysoký, s křivým kmenem a kulovitou korunou, někdy jen keř. Kůra hladká, rezavě hnědá, borka šedohnědá, podélně až kostkovitě . Globosum“ – javor s malou kulovitou korunou a „Erectum“ se vzpřímenou štíhlou korunou. Podzimní zahrada s javory vás nabije pozitivní energií. Také vzhled korun je různý − od kulovitých přes pyramidální, deštníkovité i sloupovité.


Zakrslá, kompaktní forma javoru babyky která v kmenném tvaru vytváří pravidelné kulovité koruny.

Ideální pro alejovou výsadbu v úzkých ulicích a malých . Acer pseudoplatanus Brilliantissimum, javor klen, růžovo žlutě pestrý. Fraxinus excelsior Nana, jasan ztepilý, . Oblíbený především pro své žluto-zlaté podzimní . Roční přírůstky činí cm. Listnatý strom s pravidelnou kulovitou korunou, kterou není nutné tvarovat řezem. Středně zelené listy se napodzim vybarvují do žluté.


Jeden z nejvíce oblíbených kultivarů javoru do stromořadí s pravidelnou ploše kulovitou. Králova, Šafaříkova, Tolstého, Svěrákova, Na Příkopě, Palackého, . Jedná se o javor s pravidelně kulovitou korunou velikosti - metru. Korunku není třeba více tvarovat. Strom se hodí do malých zahrad či předzahrádek, . Bývá z javorů nejvyšší. Je to statný, vysoký strom, s kůrou zpočátku hladkou, později popraskanou, tmavě šedohnědou.


Mívá pravidelnou kulovitou korunu.

Nádherný solitérní strom s vínově-červenými vybarvenými listy a pravidelnou kulovitou korunou. Je ozdobou každé zahrady. Javor mléčný kulovitý. Růst: bez řezu uzavřená, hustá kulovitá.


Za druhé: javory řez většinou . V současné době se v ulici nachází stromořadí tvořené především kulovitým. FOTO, ACER palmatum, JAPONSKÝ JAVOR ,dekorativní stromek či keř, exkl. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . TIP: javory mají krásné podzimní vybarvení, zvláště keře mají raději polostín,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky