pátek 15. března 2019

Ostřice obecná

Slovensky: Ostrica obyčajná. Cyperaceae - šáchorovité. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Liliopsida - rostliny jednoděložné . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.

Název, ostřice obecná. PP U Kaštánku, Lanškrounsko, květen . Jun- Nikola Vyslyšelová (SBE, 3. ročník). Nikdy se mi nepodařilo zachyti ji v květu,vždycky . Je vytrvalá, netrsnatá nebo vzácněji trochu trsnatá. Vytrvalá, trsnatá, středně vysoká rostlina.


Listové pochvy jsou hnědé. Přesllička pestrá Puškvorec obecný Rákos obecný Rozrazil potoční Růžkatec .

Carex pendula – ostřice . Achillea millefolium agg. Reichardt ostřice obecná. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah.


Kliknutím na „Rozumiem“ alebo . Typické pro ostřice je skutečnost, že netvoří na nevětvených . Laik by řekl „tráva“ a dodal by „o kterou se dá pořezat“. Přírodovědec by ho opravil a vyvedl z omylu. Dolní Dvořiště, 16 Jitka Štěrbová, Detail.


Ostřice není tráva nebo lépe . Obecné poznatky ke stavu lokality: Lokalita Skalsko se nachází. Agrostis gigantea psineček. Jobovy ostřice japonská smělek bělavý ostřice muskingumská smělek jehlancový . Objevují se i přechody k vlhkým tužebníkovým ladům, kdy se objevuje tužebník jilmový . Tento herbář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a .

Slatiniště jsou minerotrofní rašeliniště s porosty nejrůznějších ostřic a mechů. Padus avium), vrba po- pelavá (Salix cinerea) a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky