pondělí 8. července 2019

Jetel plazivý čeleď

Na kořenech jetele plazivého jsou symbiotické hlízkové bakterie Rhizobium trifolii,. Opylování a opylovači nadčeledi včel čeledi Fabaceae. Mezi nejběžnější až obecně rozšířené druhy náleží zejména jetel plazivý.


Slovensky: ďatelina plazivá. Listy dlouze řapíkaté, palisty dlouhé, pochvovitě objímavé, .

Ozelenění travními druhy z čeledi lipnicovité (Poaceae) vede k nižšímu. Bobovité jetel inkarnát, jetel zvrhlý . Lidové názvy: jatel, jatelina, jetel bílý, jetel ovčí, ovčí plaňák, divočák. Rod jetel zahrnuje asi 3druhů . U směsi Rebenfit zůstávají ve 2. Nejčastěji využívanou čeledí při ozelenění vinic jsou rostliny lipnicovité . Systematické zařazení: Třída: vyšší dvouděložné.


Plod ‎: ‎lusk Nároky na světlo ‎: ‎polostín Nároky na půdu ‎: ‎výživná Nároky na vlhkost ‎: ‎vyšší.

Rozšíření: Severozápadní Afrika, téměř celá Evropa až hluboko na Sibiř, Malá Asie, . Amoria repens (L.) C. Trifolium pratense Čeleď. Jednoleté až vytrvalé byliny s lodyhami přímými, vystoupavými až plazivými a pak . Popis: Vytrvalé byliny s . Onobrychis viciifolia). Vzrůst: nízká, plazivá trvalka, lodyhy lysé, někdy . Jetel luční je bylina z čeledi bobovitých (Fabaceae). Jde o centimetrů až jeden metr vysokou rostlinu, která v půdě vytváří mohutný ko. Kvete je od května do . Výskyt Pěstován jako pícnina, převážně ve směskách s travami a. Dictionary Czech › Czech-Slovak Dictionary glosbe.


Viciacracca – vikev ptačí čeleď : Rosaceae – růžovité. Stanoviště: louka před domem. Lodyha je plazivá, poléhavá a na uzlinách. Rostlina z čeledi bobovitých.


Roste na loukách, na okraji lesů, indikuje svěží, mírně vlhké půdy, protože těžko snáší sucho i větší vlhko.

Vše Habitus a typ růstu. Pochází z Evropy a přilehlých částí Asie a Afriky. U nás roste téměř všude ve všech nadmořských . Jeteloviny jsou plodiny patřící do čeledi bobovité.


Vzhledem ke své dobré. NL a SOH) vynikal spíše jetel plazivý než štírovník růžkatý. Význam čeledi Fabaceae. Vojtěškové seno sója. Je to naše nejčastější pícnina.


Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Herbář uživatele Verča Skalka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky