pondělí 29. července 2019

Hvězdnice aster ovatus var microcephalus

Z dalších druhů je dobře známá hvězdnice alpská (A. alpinus). Především nízké kultivary (Paleček, Rozika aj.) mohou sloužit jako půdopokryvné rostliny. Kvete v období od září do října.


Berberis vulgaris – dřišťál obecný. Rod aster, botanicky správně hvězdnic , je hodně bohatý a najdete v něm nejen.

Inormace o rostlině a jejím pětování. Použití: Na podzimním záhonu, v kombinaci s trávami a hvězdnicemi , ale též vedle růží. Nízká , mimořádně bohatě kvetoucí podzimní hvězdnice.


Podzim je na kvetení trvalek poměrně skoupý, ale přesto lze v sortimentu rodů vybrat takové, které nám svými květy zpestří toto poněkud chmurné období. Jedná se o nízký kultivar. Květy sytě levandulově modré. Trvalka s tvrdou vzpřímenou lodyhou, v horní polovině chocholičnatě větvenou, .

Aster laevis – hvězdnice hladká. Některé z nich jsou vysoké a tedy se výborně hodí k řezu, jiné jsou naopak nízké , zakrsle rostoucí. Existuje na mnoho druhů hvězdnic. Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Bohatě větvené stonky . Vegetation types, their description, maps and species composition.


Pevný stonek nese kopinaté listy, které se u nízkých a středně . Poptáte-li se v zahradnictví na nízké astry, přinesou nejspíš hvězdnice. Botanicky k sobě nepatří. Jde však o ideální ozdobu skalek, záhonů i . VZRŮST, nízká trvalka.


Květ hvězdnice keříčkovité. Mapovanie výskytu na Slovensku. Hvězdnice keříčkovitá. Nejlevnejsizahradnik.

Původ je v Severní Americe. Dosahuje maximální výšky 7m, ale některé odrůdy jsou vysoké jen 1-15m. Odnožuje, na začátku růstu tvoří nízké zelené trsy, které jsou stálezelené,.


Galatella linosyris).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky