čtvrtek 11. července 2019

Třezalka bobulovitá

Listy má protistojné, sedící, široce vejčité, tupé nebo. Okrasná i léčivá trvalka, v létě žluté květy, na podzim červené bobule. Třezalka bobulovitá vytváří polopadavé keříky, . Zahradní druhy, jako třezalka bobulovitá nebo třezalka kalíškatá, jej neobsahují vůbec. HYPERICUM ANDROSAEMUM L.

Androsaemum androsaemum Huth, Androsaemum officinale All. Zkusili jsme rostlinu ve volné půdě přezimovat u nás na Vysočině, bez jakéhokoli nakrytí. Je okrasná žlutým květem, ze kterého se velmi rychle vyvinou lesklé červené plody.


Trvanlivost stonků s plody ve váze je dlouhá. Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Původ: západní a jižní Evropa, Malá Asie.


Titulní stránka Plantae - rostliny Magnoliophyta - rostliny krytosemenné Hypericaceae - třezalkovité . Hypericum androsaemum - třezalka bobulovitá (Hypericaceae - třezalkovité).

Obrázek byl zmenšen, aby se vešel na stránku. Můžete ho otevřít v novém okně v původní . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým.


Cizokrajné odrůdy, jako jsou třezalka kalíškatá, třezalka bobulovitá anebo . Když se řekne třezalka , vybaví si každý luční bylinu s nevelkými žlutými květy, která obývá . Charakteristika rostliny Mezi třezalky patří byliny, polokeře a keře,. Poloopadavé: třezalka bobulovitá (H. androseamum) má sytě zelené listy, . Dorůstá do výšky až metru. Kvete od července do září v podobě větších květů žluté . Dostupnost: dle vhodného termínu výsadby . Validated names, Under review. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu.


Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo . Je to kříženec druhů h.

Atraktivní kompaktní odrůda se zářivě žlutými květy a červenými bobulemi. Intenzita rastu, stredná. Použitie, trvalkové záhony, skalky, okraje záhonov. Počet ks na m - ks.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky