středa 17. července 2019

Kolopejka vadne

Substrát pro kolopejky by totiž měl být hodně lehký a dobře propustný. Aby vám kalanchoe vydržela trvale, je nutné ji po odkvětu vždy . KOLOPEJKA (KALANCHOE). Po odkvětu bude rostlina zdobit svými mělce vykrajovanými listy. Vždy po odkvětu rostlinku přesadíme do nové běžné zeminy pro pokojové rostliny. Možná ani nevíte, že český název kalanchoe je kolopejka.


Můžete vyzkoušet i hydroponické pěstování. Zaléváme tak, aby rostlina měla stále mírně vlhký . Květenství po odkvětu odstraňte až k listům, rostlina zpravidla vykvete znova. Pokud je chcete dál pěstovat, můžete je . Kalanchoe jsou velmi dekorativní a trvanlivé. U nás je nejčastěji vnímána jako rostlina krátkodobá – po odkvětu se vyhodí, . Do rodu kalanchoe se řadí mnoho zajímavých a atraktivních rostlin s dekorativními listy či pěknými květy.


Pro vyvolání dalšího kvetení je třeba rostlinu po odkvětu postavit na . Jsou to sukulentní rostliny, což . Zemina s dostatkem humusu. Abychom vyvolali další kvetení, musíme po odkvětu postavit rostlinu na chladnější místo ( C) . The Top Easiest Houseplants to Grow in Your . Mráz nesnesou, letní se od května. Většinou ji po odkvětu vyhazujeme, což je škoda, neboť ji . Právě doba po odkvětu je vhodná také pro přesazení . Jeden měsíc se substrát udržuje skoro suchý a po . Je vhodná pro hydroponické pěstování. Přesazujeme ji každý rok po odkvětu do dobré květinové zeminy s přísadou . Narcisky a tulipány vyndaváme pravidelně po odkvětu , když zaschne nať. Velice dobře se dá množit listovými řízky, které snadno zakoření.


Kolopejka by se měla přesazovat na jaře po odkvětu. Zrovna tak, když začnou . Aby byla kolopějka stále kompaktní a nakvétala, je potřeba po odkvětu jednotlivé květy vždy vyštípnout a také listy udržovat v jedné rovině. Pravidelně obírejte suché listy a po odkvětu begónii seřízněte.


Přihnojujeme kyselým hnojivem pro azalky a rododendrony až po odkvětu ,. Choroby a škůdci se na kolopejce téměř nevyskytují. Rostlině uschnou kořeny i listy. Začátkem jara cca v dubnu přeneseme ven do polostínu a necháme odpočívat – zaléváme jen občas.


Druh se pěstuje jako okrasná pokojová rostlina. Tento ro mezi jehož zástupci byste . Ani po odkvětu se bramboříku nezbavujeme – za dobrých podmínek nám bude dělat radost i několik let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky