čtvrtek 16. dubna 2020

Ibišek trojdílný

Ketmia trionum (L.) Scop. Hibiscus ternatus Cav. Lodyhy jsou chlupaté, přímé a často již odspodu bohatě větvené. Přírodní rostlinyVendula Janatková.


Doba květu: červenec – září.

Výška za květu: cm. Otužilost: jednoletka. Slovensky: Ibištek trojdielny. Malvaceae - slézovité. Pokojové ibišky , které krášlily zahradu, se naopak pomalu stěhují domů. Ibišek trojdílný je jednoletá okrasná . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny .

Nafouklé pětipouzdré tobolky, pukající pěti chlopněmi, obsahují asi semen. Plody jsou uloženy ve vytrvávajícím . Zpět do fotogalerie Předchozí Další. Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Charles University Science Faculty. Tento zajímavý ibišek pochází ze Sředomoří.


V tropických a subtropických oblastech roste asi 1druhů ibišků , v našich klimatických . Rostlina vytváří krásné krémově zbarvené květy, které . Odeslat od Gina v Pát 04. Květo, podávám informaci o vývoji ibišku. Mám ve větším květináči asi rostlinek. Semena dobře klíčí a pěstování je snadné jak z předpěstovaných rostlin, tak z .

Balení obsahuje semen. Popis: Jednoletá rostlina kvetoucí krémově zbarvenými úbory. Z ibišku se dá připravit čaj, který je plný vitaminů . Jsou to dřeviny i zároveň byliny s nápadnými květy.


Na světě existuje př. Tisk na grafickém papíře - IBIŠEK TROJDÍLNÝ (A3). Obrázek ibišku, upravený a vytištěný archivačním inkoustem na grafickém.


Z méně známých druhů můžete využít také jednoletou bylinu zvanou ibišek trojdílný , která se u nás občas vyskytuje i ve volné přírodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky