pátek 27. ledna 2017

Typy tykadel hmyzu

Jednotlivé smyslové orgány se pak vyskytují pouze na některých článcích a podle toho jsou i tykadla popisována. Již v období jury a křídy se objevují mnohé moderní typy hmyzu , například . Tělo hmyzu je bilaterálně souměrné, kryté tvrdým exoskeletem, který je složen z destiček. U korýšů je rozvinutá otevřená statocysta na bázi prvního páru tykadel. U hmyzu se nachází dva typy sluchového ústrojí.


Na našich stránkach nájdete veľké množstvo najlepších zbierok fotografií vo vynikajúcej kvalite. Rozlišují se typy larev podle (ne)přítomnosti tělesných přívěsků:. TĚLO: Tělo: hlava zřetelně oddělena od těla( vznik- splynutím asi článků). Nakresli typy a popiš.


Nese pár tykadel , složené oči, některé druhy mají více očí jednoduchých, vnější ústní ústrojí. Entomologie – nauka o hmyzu. Typy ústního ústrojí: zákl. Další typy končetin – skákací (kobylka), hrabavá (krtonožka), loupeživá (kudlanka),.


Doplňovačka o vnější stavbě těla, popis vnější a vnitřní stavby těla hmyzu , rozebrání a popis křídel, typy tykadel , složené oko a jeho obraz, ústní . Vědci odhadují, že více než milion druhů hmyzu na planetě, žijící ve všech. Hmyz může mít dva typy očí - sloučeninu nebo jednoduché. Vymřelé prvohorní skupiny paleopterního hmyzu. Systém a fylogeneze hmyzu.


HEXAPODA - šestinozí. V nervové soustavě hmyzu nacházíme typy nervových buněk:. Nejprozkoumanější skupinou jsou pak v rámci saproxylického hmyzu brouci.


Aristate – osinovitá. Tvar tykadel hmyzu (obr. 2). Lamellate - lamelovitá. Flabellate – vějířovitá. Moniliform - růžencovitá. Mikroskopická pozorování různých ústních ústrojí hmyzu.


Odhaduje se, že dalších až miliónů druhů hmyzu ještě čeká na své. Korýši mají dva páry tykadel (první pár – antenuly, druhý antény), pár kusadel. Hlava nese pár smyslových tykadel , pár složených očí a ústní ústrojí. Nejrůznorodější skupiny hmyzu zřejmě coevolved s kvetoucími rostlinami.


Existují tři typy kukel: obtect, exarate nebo coarctate.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky