pátek 15. září 2017

Kakost lesní

Na Venkově, Zeleninová Zahrada. Zdroj pinu abecedazahrady. Chrpa luční modrá - Centaurea jaceae - semena Chrpy - gr. Kvete celé léto bílými až narůžovělými . Zimní ZahradaEkologické ZahradničeníPřírodaKrásné KvětinyZahradničeníExotické KvětinyVisuté .

Mydlice lékařská je vskutku vděčnou společnicí do zahrady. Můžeme ji množit semeny , často se jimi množí i sama. Saponaria officinalis L. Encyklopedie rostlin.


Množí se snadno semeny nebo vegetativně – řízkováním koncem léta, ale také jarním dělením. Sbíráme nať a květ, semena jsou jedovatá. Nejlépe bude prospívat ve vlhčí půdě, avšak . Listy vstřícné, vejčitě kopinaté.

Bílé nebo narůžovělé květy . Semena vyséváme zjara. V lidovém léčitelství se využívá mydlice lékařská především jako prostředek proti kašli. Mydlica lekárska je trváca liečivka, ktorá je známa po celej Európe. Preferuje miesto na brehoch . SAPONARIA OFFICINALIS L. Vytrvalá, dlouho vzchází.


Podmienka Nový produkt. Jinak jsou na rostlině potom současně tobolky se semeny i částečně květy. Hodnotenie produktu:. Ve velkém mnozství (zvlásté semen ) je jedovaty pro rúzná zvírata, nejvíce pro jehñata, . Období: Od starověku (středomoří), přes středověk (střední Evropa) po současnost.


Výskyt: Původní je ve středomoří, následně byla lidmi . Zajímavosti: občas ji používají restaurátoři k čištění historických oděvů nebo choulostivých starých tapet. Divizna velkokvětá léčí, ale její semena jsou prudce jedovatá. Agrimonia eupatoria - řepík lékařský.


Salvia officinalis - šalvěj lékařská.

Leonurus cardiaca - srdečník obecný. Domovem mydlice lékařské je Evropa, přirozeně se vyskytuje od subtropů až po . Jak připravit přírodní prací prostředek z mydlice lékařské ? Hořčice – semeno , Brassica Nigra. Levandule lékařská, Levandula Angustifolia.


Jak sám název napovídá, mydlice lékařská je všestranně užitečná rostlina. Rostlinu lze množit semeny , ale často se jimi množí i sama. Balení obsahuje 1semínek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky