pondělí 16. října 2017

Orlíček pěstování

Orlíček pěstování

Náročnost pěstování ‎: ‎Patří mezi vděčné rostliny. Tyto krásné trvalky můžete nejen pěstovat , ale dokonce sami snadno šlechtit nové barvy květů. Profesionál z Dendrologické zahrady v . Orlíček zahradní předčí očekávání. Jaké orlíčky se pěstují a kam se hodí.


Rosltina je vhodná díky svým nádherným květům také k řezu. Dosahuje výšky cm. Rostlina je vhodná pro pěstování v květinových záhonech nebo do skupinových výsadeb.


Jedná se o směs barev . V ČR se pěstují především kultivary orlíčků , vyznačující se . Aquilegia caerulea - mix. V našich zahrádkách se pěstovaly již od středověku. Ve volné přírodě kvete většinou od května do července, některé zahradní kultivary i déle. Pro pěstování na záhonech jsou nejvhodnější velkokvěté orlíčky.


Orlíček pěstování

Orlíčky patří k oblíbeným trvalkám, které nesměly chybět už na zahrádkách našich babiček. Jejich květy jsou kvůli své stavbě velmi . V balíčku o hmotnosti 0. Již od středověku je ozdobou zahrad půvabná rostlina s názvem orlíček. Trvalky se pěstují bez problémů, rostou téměř na každé půdě, jsou odolné vůči zimě a nadchnou především svoji rozmanitostí.


Celou plochu určenou k . Naše domácí, chráněná rostlina, vyskytuje se ve světlých lesích od nížin až po horské oblasti. Nejčastěji roste na vápenci. Je známy svými květy, které mají bílou barvu a modré lemování. Pěstování , Slunné nebo pohostinné stanoviště s čerstvou vzdušnou půdou.


Orlíček pěstování

Zajímavosti, Botanické označení získal od latinského slova „aquila“ . Orliček obecný - trvalka s nezaměnitelným tvarem květu. Půvabná trvalka pěstovaná pro ostruhaté květy. Je nenáročná na pěstování , nesnáší však těžkou jílovitou . Len veľmi ťažko sa dá odolať jeho pôvabu.


Je však trochu zvláštny, čo sa . Upřednostňuje okraje porostů nebo záhonů, kde je slunce nebo polostín. Také se docela často pěstuje jako okrasná rostlina. Jak pěstovat orlíček na zahrádce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky