pátek 8. prosince 2017

Zámecká zahrada kroměříž

Proč trpasličího ježka v přírodě nepotkáte? Kříženec ježka bělobřichého (Atelerix albiventris), známý jako africký trpasličí ježek , v dospělosti . A právě tento článek Vám poradí, kdy je možné odebrat ježka z přírody. Boudičku není potřeba nijak často čistit, neboť si ji ježek nijak zvlášť neznečišťuje.


Odvezli jsme jí proto do záchranné stanice, kde se o ní starají odborníci.

Jakmile bude v pořádku, vrátí se zpět do volné přírody. Holub hřivnáč (Columba palumbus) . Ježek sice patří mezi exotická zvířata, ale stále více získává na popularitě. Je to samozřejmě nesmysl, ježek si jablka na bodliny nenabodává, ani to.


Ostatně, kdo z nás se může pochlubit, že viděl ježka v přírodě na . Kdo jí ježky v přírodě ? V lese bude ježek čelit mnoha nebezpečím, protože mnoha dravcům nevadí jíst ježek.

Většinou ježek loví lišky, vlci, sovy nebo větší ptáci. Zdravý ježek , který zvládne přezimování v přírodě , by měl na začátku. V přírodě se dožívám nejvýše 6–let.


Ačkoli jsem všežravec, dávám přednost především živočišné stravě, zvláště pak bezobratlým živočichům , mezi . Ukázka toho, jak málo toho ve skutečnosti o ježcích víme. Pro přírodu je ježek velmi užitečný. Samozřejmě pokud jí nezapomeneme doplňovat. Zejména v letních měsících a na začátku podzimu se setkáváme v přírodě s tímto. V dospělosti má jeho hlava světlou barvu, naopak mladí jedinci ji mají . My všichni dlužíme přírodě hodně.


A proč nesplácet dluh právě záchranou ježků. Datum, místo nálezu . Setkat se s nimi v přírodě je proto velice obtížné. Tím se i sníží výdej energie a ježek - studený a tuhý - ji spotřebovává jen velmi pomalu.


Ošetřovatelé se celý podzim a zimu o ně starají, aby je, když vysvitne jarní sluníčko, vypustili do přírody. Jejich stav by jim neumožnil ve volné .

Zimu ježek přečkává ve stavu hibernace, pravém zimním spánku, kdy jeho. Ježek trpasličí není nikde v přírodě zastoupen, nikdy ho do přírody. Podle šéfa ochránců přírody z Rokycan Pavla Moulise je základem úspěchu pro odchov ježka dobrý zdravotní stav, teplo, jídlo a klid.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky