čtvrtek 16. dubna 2020

Polní salátové okurky

Není ale důvod si salátové okurky nevysadit i na volné záhony. Vhodná pro rané polní pěstování. Dobře odolává hořknutí plodů.


Značně odolná k většině významných chorob okurek včetně plísně okurkové. Jistě budete souhlasit, že léto bez salátových okurek by nemělo tu.

Salátová okurka pro polní pěstování CHEER Fbyla šlechtěna speciálně pro toto použití. Je to hybridní, velmi raná, nepartenokarpická okurka polního typu High . Její tmavě zelený plod je nazýván okurka. Mezi základní druhy okurky patří okurka polní a okurka salátová.


Okurky polní jsou s oblibou nakládány do . Pro pěstování okurek na venkovních záhonech se obecně hodí odrůdy hruboostných nakládaček nebo polní salátovky. Mnohem lepší i chutnější jsou skutečně salátové okurky a to nikoli skleníkové, ale polní. Typicky skleníkové hadovky i kratší typy totiž potřebují .

NATALIE salatovka Velice oblíbené jsou odrůdy LINDA FMIX a NATALIE F1. Jsou velmi vzrůstné, také nenáročné na teplo, a odolné k plísni . Chce to pro příští sezónu změnit odrůdu, aby byly vaše okurky křupavé, lahodné, ale aby též. Určitě je lepší vysít a vysázet polní hybridní odrůdy než odrůdy skleníkové. Naprostou novinkou je salátová odrůda Victorie F1. Cucumis sativus), okurkové recepty, odrůdy okurek.


Nepartenokarpické salátovky jsou určené pro pěstování v polních podmínkách a ve fóliovnících a vyžadují opylení. Asijské hadovky – nepartenokarpické jsou . Tento návod je zaměřený na pěstování okurek v nádobě, kterou můžete umístit na balkón, nebo terasu svého domu. Předpěstování sazenic.


Na začátku je potřeba . Zleva – okurka hadovka, polní salátová okurka a kvašák. Nejvíc se pěstují salátové okurky , ve sklenících oblíbené hadovky, venku tzv. Právě je sklizeň okurek , ale spousta z vás náhle zjišťuje, že okurky jsou hořké.


Ať už nakládačky, tak i salátovky. Dá se s tím něco dělat?

Okurka polní frančeska je chutná okurka s trochu tuhou, ale výbornou dužinou. Pokud se nechceme připravit o bohatou úrodu, musíme okurkám věnovat v horkých letních dnech zvýšenou pozornost. Popis: AIKON F- raná hybridní polní salátovka vhodná pro pěstování na poli a ve fóliovnících.


Rostlina je středně vzrůstná s převážně samičím kvetením. Bio okurka salátová Sonja, robustní spolehlivá odrůda salátové okurky v Bio kvalitě, vytváří velké množství tmavě zelených. Raná odrůda partenokarpická okurky salátové amerického typu, vytváří řídce bradavičnaté okurky , dlouhé 20cm. Už si můžete pěstovat okurky nejen salátovky a nakládačky, ale.


Superstar Fje dlouhá partenokarpická salátová okurka se 1 samičích květů. Cheer Fje hybridní, velmi raná nepartenokarpická polní salátovka s . Polní salátovky jsou o něco menší, ale chutí se skleníkovým okurkám velmi. Stačí nakrájet salátovou okurku na tenoučká kolečka a přiložit na . Co v salátové okurce najdeme?


Nachází se v ní komplex vitaminů B, vitamin C, ale i síra, mangan, fosfor, vápník, draslík a bór.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky