středa 19. října 2016

Kolopejka množení

Množení kalanchoe v půdě. Ošetřete stimulátorem. Nastříhaným větvičkám opět odstraňte spodní listy a řez obalte stimulátorem na . Někdy dojde k tomu, že přírůstky kalanchoe vytvoří na rostlině nevzhledný, nekompaktní tvar. Takovou rostlinu použijte . Jakmile u rostliny spatříte tlusté, dužnaté listy, můžete si být jisti, že je stvořena pro suché oblasti.


Kolopejka množení

Umí dobře hospodařit s . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Druh ‎: ‎sukulent Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Typ listu ‎: ‎vejčité Kalanchoe a její pěstování - Chovatelka. Kalanchoe neboli kolopejka , je oblíbená pokojová rostlina, která je nenáročná na pěstování. Přečtěte si více o jejím pěstování, množení a . Krásných květin není nikdy dost, a tak není od věci kolopejky množit.


Doporučuje se také druh . Možná ani nevíte, že český název kalanchoe je kolopejka. Tento ro mezi jehož zástupci byste našli i polokeře a keře, čítá přes dvě stovky . Mezi nejznámější, které můžete koupit v květinářství, patří Kalanchoe blossfeldiana. Není náročná na pěstování, stačí se držet několika zásad. Pokud pěstujeme kolopejku v bytě, pak právě nejčastěji vykvétá během zimy. Pokud si chceme užívat krásných květů, není vhodné na . Pěstujeme-li kalanchoe v bytě, pak nám nejčastěji vykvétá právě během zimy.


Aby ale došlo ke kvetení, neměli bychom na . U nás je nejznámější Kalanchoe blosfeldiana, jinak je asi 2druhů. Používáme je jako dárkové květiny nebo do sesazovaných mis. Kolopejka má oválné, po . V hlavní roli kolopejka a její pěstování.


Kalanchoe je nenáročná pokojová rostlinka, která potěší i méně zdatné pěstitele, protože bohatě kvete i bez každodenní starostlivé péče. Pěstování: Rostliny zakoupené v květináči dorůstají asi 30cm výšky. Přes léto je dvakrát do měsíce přihnojujeme.


Po odkvětu kalanchoe můžeme pěstovat dál, . Tato rostlina je dlouho známá jako pokojová, již přes pět let ale u nás ale dostaneme také rostliny předurčené pro venkovní pěstování nazvané . PĚSTOVÁNÍ: Teplota: Běžná pokojová teplota, v zimě nejméně až °C. Pro růst, založení a vývoj květů je optimální teplota až . Pokud chcete pokojovku, která vám i vykvete a je nenáročná, kolopejka je ta . Přezimování a množení K přezimování květiny kolopejky je třeba světlé a chladné . Kalanchoe – rovněž známá jako kolopejka – právem patří mezi nejoblíbenější pokojové rostliny, k jejichž pěstování se uchyluje stále více lidí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky