středa 26. října 2016

Mařinka vonná recepty

Kvete v květnu a červnu. Najdeme ji v listnatých lesích, na pasekách, u lesních cest. V ČR roste poměrně hojně, nejvíce v . S mařinkou křepce proti podzimní depce.


Léčebné použití rostliny se snížilo.

Je to vytrvalá bylina s velmi . Vůni mařinky totiž lze docela snadno zachytit do vodných ro. Právě kvete a když ji. Přihlašte si u nich odběr, ať vám žádný recept neuteče!


Jak praví staré herbáře ucpaná játra otevře a srdce osvěží, má tradiční využití při podpoře trávení, k uklidnění a spaní. Botanický popis rostliny Jedná se o trvalou . Find this Pin and more on Bylinky .

Němci mařinku používali na přípravu německé májové bowle. Lístečky mařinky vonné opláchneme studenou vodou a vložíme je do horkého. A pozor na to, že s mařinkou se musí s mírou! Historie přípravy nápoje s vůní mařinky je poměrně dlouhá.


Svízel vonný známý jako mařinka vonná. Tento sirup, jakož i všechny ostatní formy použití svízele vonné, nesmějí. Témata: svízel vonný, mařinka vonná , sirup, originální nápoj, osvěžení. Teprve odtud se rozšířila do celého světa. Zajímavý, ale již velice starý recept je na mařinkové víno.


Do dokonale čistého smaltovaného kastrolu nasypte cukr, přilijte vodu a cukr rozpusťte. Listy jsou uspořádány do přeslenů. Jedním z charakteristických . Levandulové recepty , které si vyzkoušejte doma.


Gallium odoratum - mařinka vonná (READERS DIGEST VÝBĚR) Bylinková Zahrada, Bylinky, Rostliny. Recepty Na Dorty, Recepty Na.

Má malé bílé květy, které sice čerstvé nevoní, ale po usušení získají jemnou vůni. Marinka vonná (Asperula odorata) – lidově – mařenka, mařina, božec, voňavý svízel, valdmajstr, májová marunka, marynka vonná, …vytrvalá . Pro jejich přípravu se hodí mařinka vonná , rozmarýn, bazalka, meduňka, pelyněk , šalvěj, levandule či heřmánek. Modřínové šišky a před časem „nedostatková“ mařinka vonná.


Galium odoratum, čeleď Rubiaceae, mořenovité).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky