středa 5. října 2016

Smazeny lilek

Plátky osolíme a obalíme v mouce, vajíčku a strouhance (trojobal) 3. Jednotlivé obalené plátky . Postup přípravy receptu. Lilky pustí vodu a odstraní se případná . Nebojte se vařit s lilkem a zkuste tento skvělý recept na lilek se sýrem. Lilek smažený ve vinném těstíčku a podávaný s bazalkovým tvarohem.


SMAŽENÝ LILEK A MÁSLOVÝ BRAMBOR. Dnes byl krásný den, sluníčko, teplo tak akorát – tady, v 6m. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.


Mezitím, co lilek odpočívá,. Použité suroviny: lilek , hladká mouka, sůl a pepř, olej. Omytý, na plátky nakrájený lilek osolte a nechte několik minut na sítku „vypotit“.


Smažený lilek s parmezánem a bazalkou. Co potřebujeme: (pro 4-osob). Kam se hrabe „ smažák“! Suroviny: střední lilek.


Před samotným smažením dejte lilek do vroucí vody a nechte chvilku povařit, stačí asi minuta. Pak ho zchlaďte studenou vodou, nechte okapat a . Oloupaný lilek nakrájíme na tlustší plátky. Osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehaném v mléku, strouhance a opražíme na rozpáleném sádle.


Velmi chutnou variantou je Syrský smažený lilek. Plody omyjeme ( hodin před smažením) a nakrájíme na kolečka silná přibližně 3-5mm. This Pin was discovered by Zora Janickova. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Mícháme až vznikne těstíčko. Baklažán, lilek jedlý,. Clean foods provide a good way to enhance your overall health, get slimmer and keep you feeling good.


Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, silně prosolíme a necháme asi hodinu stát. Přebytečnou šťávu vymačkáme, potřeme lisovaným . Složení: Lilek , rajčatový protlak, papriky, slunečnicový olej, cukr, jedlá sůl, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky