čtvrtek 13. října 2016

Orlicek pestovani

Náročnost pěstování ‎: ‎Patří mezi vděčné rostliny. Vysoké druhy potřebují propustnou, humózní zeminu. Na našem území roste domácí orlíček planý (Aquilegia vulgaris), a to převážně v listnatých lesích od nížin až do středních poloh. U nás najdeme orlíček obecný, který kvete modrofialově.


Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování. Preferuje humózní a výživné, přiměřeně vlhké půdy, podle některých zdrojů ale spíše . Dosahuje výšky cm. Pro pěstování na záhonech jsou nejvhodnější velkokvěté orlíčky. Ve volné přírodě kvete většinou od května do července, některé zahradní kultivary i déle.


Rostlina je vhodná pro pěstování v květinových záhonech nebo do skupinových výsadeb. Jedná se o směs barev . Kvete od května do srpna. Květy mají nepřeberné množství barev, výborně se doplňují s trvalkami ve. Již od středověku je ozdobou zahrad půvabná rostlina s názvem orlíček. Typ ‎: ‎trvalka Latinsky ‎: ‎Aquilegia vulgaris Aquilegia vulgaris - orlíček obecný - Herbář Wendys botanika.


Návod na pěstování : Těmto orlíčkům vyhovuje slunné či polostinné stanoviště s mírně vlhkou, propustnou půdou. Dnes díky snadnému křížení . Mrazuvzdornost ‎: ‎-37°C až -40°C Orlíčky na zahradě - Novinky. V balíčku o hmotnosti 0. Orliček obecný - trvalka s nezaměnitelným tvarem květu.


Je známy svými květy, které mají bílou barvu a modré lemování. This Pin was discovered by Zdenka Vojáčková. Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Odborníci zaraďujú orlíček medzi trvalky, ktorý na trvalom stanovišti vydrží až niekoľko rokov.


Dorastá do väčších rozmerov, najmä do výšky. Naše domácí, chráněná rostlina, vyskytuje se ve světlých lesích od nížin až po horské oblasti. Nejčastěji roste na vápenci. Orlíček planý (Aquilegia vulgarit). Pěstování , Slunné nebo pohostinné stanoviště s čerstvou vzdušnou půdou.


Zajímavosti, Botanické označení získal od latinského slova „aquila“ . Půvabná trvalka pěstovaná pro ostruhaté květy. Je nenáročná na pěstování , . Nejznámějším zástupcem této skupiny je určitě orlíček obecný (Aquilegia vulgaris), jež se na mnoha místech v ČR vyskytuje i planě. Upřednostňuje okraje porostů nebo záhonů, kde je slunce nebo polostín.


Orlíčky patří k oblíbeným trvalkám, které nesměly chybět už na zahrádkách našich babiček. Jejich květy jsou kvůli své stavbě velmi . Tento pin objevil(a) Zdenka Vojáčková. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky