úterý 28. srpna 2018

Balkonovky na slunce

Květiny na jižní balkón si slunce a vedro užívají. U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je . Fuchsie jsou ideální tam, kde bývá polostín a nepraží slunce. Netýkavka balzamína paří mezi známější balkonovky a lidově se jí říká sultánka.


Milují slunce , vydrží i delší sucho a některým dokonce nevadí, když je občas zapomenete zalít. Letničky na přímé slunce patří na záhonu i balkonu k . Do stínu dejte fuchsie, na slunce muškáty. Výběr balkonovek je nepřeberný.


Jak je zprávně zkombinovat? Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci , . Na přímém sluníčku bychom určitě měli pěstovat pouze balkónovky s. A muškáty, petunie, surfinie - tak mohou být na plném slunci ? Ke svému zdárnému vývoji a bohatství květů potřebují především teplo a slunce. Umístíme je na jižní stranu, případně i na východní.


Balkonovky na slunce

Za okna a na terasy je . Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky. Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Tento pin objevil(a) Jiřina Vávrová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Venkovní květiny a přímé slunce ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Může být sanvitalia - letnička, případně aplenie srdčitá- trvalka (sukulentní), ale . Převislé balkonovky na přímém slunci. K dalším slunci -milným rostlinám patří například petúnie, které jsou převislé a . Vyneseme je na venkovní stanoviště, nejprve do stínu či polostínu a teprve později na slunce. Přímý kontakt se slunečními paprsky totiž může . Někdo může být na slunci celý den a nic se mu nestane, jiný ho. Z balkonovek můžete pěstovat například petunie, surfinie nebo million bells. Půjde o místo na plném slunci , v polostínu nebo úplném stínu?


Přímé slunce velice dobře snáší surfinie, které jsou velmi pohledově vděčné a dekorativní. Větší problém je však v nárazovém větru, který, jak píšete, silně působí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky