pátek 10. srpna 2018

Jarní cibuloviny

Naše jarní cibuloviny můžete sázet bez problému i na jaře. Cibule prošly mrazem a na jaře budou kvést. Nabízíme cibulky nejznámějších a nejoblíbenějších druhů jarních cibulovin , mj.


Jejich nadpozemská krása nejlépe . Víte, že vžité označení „ jarní cibuloviny “ se kterým se často setkáváme, je nepřesné? Do této skupiny totiž patří vedle pravých cibulovin i rostliny .

Společné rysy jarních cibulovin. Postupně vás seznámíme s těmi nejznámějšími jarními cibulovinami v pořadí, v jakém vykvétají na našich . Tak už se naše záhony pomalu barví květy jarních cibulovin , záleží samozřejmě na počasí a lokalitě, kde je pěstujeme. Cibuloviny nás lákají hlavně svou . Záhonové zahradní cibuloviny jsou prvními posly jara, rozzáří skalky, záhony i plochy pod kořeny stromů, můžeme je sesadit i do nádob. Květy těchto trvalek . Jarní cibuloviny na zahradě vyplňují svými pestrými barvami období, kdy se ještě zahrada neprobudila ze zimního spánku.


Drobné sněženky či krokusy patří . A čím jiným přivítat jaro než nádhernými tulipány, narcisy nebo hyacinty?

Nestihli jste je vysázet loni na podzim? Jaké rostliny mezi jarní cibuloviny řadíme? Hyacinty Jde o krásnou vytrvalou květinu, jejíž vzhled vás bezpochyby rychle nadchne.


Domovskou zemí pro tuto . Pro nejednoho zahrádkáře začíná veselá doba, kdy se bude moci těšit z dalších květů nejrůznějších jarních cibulovin. Aby byly rostliny silné, je . Všechny jarní cibuloviny jsou již bohužel vyprodané. V příští sezóně je budeme nabízet od 1. Nyní je vhodná doba pro nákup letních cibulovin a trvalek . A tak i když se ještě těšíme z letošních pozdně letních a podzimních květů, je už třeba myslet na příští jaro.


Mnoho cibulovin patří mezi první . Vše o výsadbě a pěstování jarních cibulovin. Pokud je na podzim vysadíte, jarní zahrada rozkvete do krásy. Stáhněte si zdarma e-knížku o . Naši nabídku jarních květin jsme letos rozšířili o nové druhy, abychom tím obohatili vaše i naše zahrádky. Budeme rádi, pokud nám sdělíte vaše . Je čas na výsadbu cibulovin.


Kdy přesně vysazovat? Narcisy, sněženky a bledule by měly být zasazené jako první.

Pokud jste to nestihli, měli byste si pospíšit. Chcete si užít pořádnou dávku radosti z jarních cibulovin ? Vysazujte i do nádob! Proutěné koše, staré kovové nádoby, květináče, misky a vůbec jakékoliv nádoby.


Cibulnaté a hlíznaté květiny jsou nezbytnou součástí jarních a předjarních výsadeb. Slunné stanoviště je však pro drobné jarní cibuloviny i pod keři, řídkými .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky