pátek 24. srpna 2018

Kakost krvavý

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Kvete od-do, Červen - Říjen. Tento pin objevil(a) TRVALKOVÉ ZAHRADNICTVÍ. Je to vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina, obvykle s větším.


Saponaria officinalis.

Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina s přímou lodyhou , kvete . Zajímavosti: občas ji používají restaurátoři k čištění historických oděvů nebo choulostivých starých tapet. Barvy rostliny, Nažloutlá. Tvary rostliny, lata.


Kromě vyšších poloh u nás roste celkem hojně, hlavně na vlhčích místech s . Typy listů, listnaté.

Tradičně byla bylinka nezbytná nejen pro své léčivé účinky, ale hlavně díky vysokému obsahu . Mydlice lékařská skutečně mydlí a může prý pomoci při akné i ekzémech. Agrimonia eupatoria - řepík lékařský. Salvia officinalis - šalvěj lékařská. Leonurus cardiaca - srdečník obecný.


Domovem mydlice lékařské je Evropa, přirozeně se vyskytuje od subtropů až po . Divizna velkokvětá léčí, ale její semena jsou prudce jedovatá. Hořčice – semeno , Brassica Nigra. Hořčice bílá, Brassica. Jak připravit přírodní prací prostředek z mydlice lékařské ? Levandule lékařská, Levandula Angustifolia. Jak sám název napovídá, mydlice lékařská je všestranně užitečná rostlina.


Rostlinu lze množit semeny , ale často se jimi množí i sama. Balení obsahuje 1semínek. Nejlépe bude prospívat ve vlhčí půdě, avšak . Listy vstřícné, vejčitě kopinaté. Bílé nebo narůžovělé květy .

Semena vyséváme zjara. V lidovém léčitelství se využívá mydlice lékařská především jako prostředek proti kašli. Vlhkomilná rostlina, rostoucí roztroušeně na . Mydlica lekárska je trváca liečivka, ktorá je známa po celej Európe. Preferuje miesto na brehoch . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Výhodná cena od Kč s . Hvozdíkovité - Caryophyllaceae. Botanická charakteristika: Vytrvalá, – 60cm vysoká bylina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky