pátek 10. srpna 2018

Jalovec obecný jehlice

Juniperus communis subsp. Obvykle vzpřímený keř nebo malý strom. Jehlice dlouhé 8–20(–27) mm. Rozšířený v nížinách, v . Kultivary_jalovců cs. JUNIPERUS COMMUNIS L.

Jalovce vnesou do našich zahrad originalitu, nabízí paletu rozmanitých tvarů a barev. Tvoří jehlicovité, nebo šupinaté listy ( jehlice ). Keře abecedazahrady. Slovensky: Borievka obyčajná. Plody obsahují – semena. Pokud je však „špatný“ rok, neplodí jalovec i více roků po sobě.


Tento kultivar patří mezi půdopokryvné. Letorosty jsou trojhranné hnědavé, jehlice v trojčetných přeslenech, 1–cm .

Rostlina tvoří jehlicovité nebo šupinaté listy - jehlice. Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov. Prehľad rastlín rodu jehlice.


Má ostré, tmavě zelené jehlice uspořádané po třech. Tyto druhy pocházejí z Japonska a Koreje a pro bonsaje se. Jeho jehlice mají na lícové straně bílý proužek.


JALOVEC OBECNÝ PRAVÝ. Ostrůvkovitě v celé ČR. Pěstuje se řada ozdobných druhů i kultivarů, od přízemních po keře pro živé ploty. Jalovec má aromatické modrozelené jehlice. Semenáček má dvě (zřídka 4–6) dělohy, primární jehlice mají z obou stran bílé proužky.


Existuje asi druhů. Ploše, plazivě rostoucí novější a zajímavý kultivar, vhodný jako pokryvná rostlina, ale také jako výsadba hrobů, skalek a různých nádob. Je přirozeně rozšířen téměř v celém. Strom dosahuje ve 20. Vhodnými drogami do směsí jsou například vřes, kořen jehlice , kořen lékořice, kořen libečku nebo nať rdesna ptačího.


Foto juncom_suecica- jehlice. Spodní jehlice mají svěží zelenou barvu, zatímco vrchní se zbarvují do zlato žlutých odstínu.

Encyklopedie rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky