úterý 14. ledna 2020

Popínavé letničky do stínu

Sazenice popínavých letniček si můžete buď koupit, nebo je předpěstovat. Dobrý den, ve stínu mám popínavou hortenzii (Hydrangea petiolaris), během letních. Možná se poradit v zahradnictví a dát tam jen letničky , jestli jsou nějaké kvetoucí ve stínu.


Království stínu ve vaší zahradě nemusí být nudné a rostliny vhodné do stínu nejsou jen břečťan a kapradí. Mnoho rostlin má svou „stínomilnou“ . Trvalky do stínu a polostínu - 6rostlin.

Pečlivě balíme a garantujeme. Balkonové rostliny a letničky. Odpočinek v polostínu. Na severní zdi je ideální rostlinou popínavá hortenzie ( Hydrangea petiolaris).


Nepotřebuje oporu, pne se až do. Většinu popínavých letniček je dobré předpěstovat, protože pak rychleji zaplní prostor,. Pnoucí hrachor dorůstá maximálně do dvou metrů výšky, není ovíjivý – proto potřebuje.


Stěny s popínavými barevnými letničkami pomohou na zahradě vytvořit.

Mina ( Mina lobata) kvete v období od června do září bohatými hrozny. Zajistí soukromí, vytvoří chladivý stín , zkrášlí nepěkné zdi, či ploty, ochrání proti větru. Kvete od června do září bílými nebo červenými květy. Velmi oblíbené jsou nejen pnoucí letničky , ale především trvalky, které nás.


Rostou v každé dobře provzdušněné půdě na slunci nebo v polostínu. Rostlina se využívá do letničkových i trvalkových záhonů na lehké . Krásně kvetoucí popínavé letničky pomohou vaší zahradě k pestré dokonalosti. Rychle ozdobí zdi a konstrukce, po kterých se teprve pomalu . Další houževnatou rostlinou snášející stín je podražec, který pokrývá stěny. Použít můžeme i ozdobné opadavé trvalky, které nerostou bujně do všech stran.


Přečtěte si rady a zkušenosti na téma popínavé rostliny do stínu. Protože já občas vídám pergoly porostlé letničkami a taky to nevypadá zle. Vybrat se dá mezi kvetoucími i nekvetoucími druhy, na slunce i do polostínu , do města i na venkov, dokonce na balkon či terasu. Je vhodná do stínu , na bohatší půdy s dostatkem vláhy. Popínavé rostliny do stínu , břečťan, podražec velkolistý.


Do polostínu se hodí použít podražec velkolistý, který dorůstá do výšky 10. Letnička povíjník trojbarevný (Pharbitis tricolor) Povíjník trojbarevný je letnička , která dorůstá do průměrné . Do blízkosti pergol se nejčastěji vysazují popínavé rostliny.

Mnozí jej totiž znají jen jako popínavý keř, ale existuje i několik variant,. Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky