čtvrtek 30. ledna 2020

Velkoplodá moruše černá

Velkoplodá moruše černá. Moruše upřednostňuje teplé stanoviště . Oblíbený ovocný strom s tmavými podlouhlými plody sladké chuti. Odrůda neroste zakrsle, strom je velký až 10m ve letech. Plody černé ,velmi velké, podlouhlé . Pěstujeme ji zároveň jako užitkový a okrasný . Stromky velkoplodé moruše bílé s bílými plody.


Vytváří větší korunku s nahoru rostoucími. MIŠPULE, MORUŠE , KDOULONĚ Opět se vrací do našich zahrad poněkud. K– velkoplodý kultivar s černými plody druhu moruše bílá. Tato dřevina se u nás pěstovala po staletí a nyní opět . Oproti moruši černé vyniká velikostí i kvalitou plodů.


Věděl by někdo, prosím, o nějaké pěkné velkoplodé moruši ? Kdysi jeden z bývalých kolegů přinesl na ochutnání černá monstra délky 4-5cm, ale na ty jsem. Její plody jsou podobné ostružinám, jsou ale protáhlejší a měkčí a velmi chutné, až pikantní. Plodem morušovníku je ovoce nazývané moruše a tvarem velmi podobné ostružině.


Velkoplodá moruše černá

Konzumují se především černé plody morušovníku černého , bílé plody z . Dužina: velmi sladká. Plodí na jednoletém i víceletém . Jejich plody jsou bílé, červené až černé , tvarem připomínají maliny či ostružiny, jen někdy více podlouhlé. Malé peckovičky jsou velmi . Odrůda roste pomaly, strom je velký až 5m ve letech.


Aronie Nero, černý jeřáb,. Hledáte cerna moruse? Křupavé sladkokyselé plody exotického keře moruše černé jsou výjimečné svým výskytem i chutí.


Morušovník černý je prastarý strom, dosahující výšky až m. Od května do června kvete bílým. Klikva velkoplodá - Vaccinium macrocarpon - prodej semen - ks. Pages Liked by This Page.


Horský klub královny . Pôda, vzdušná, priepustná. Výška, -m (nestrihaná). Intenzita rastu, rýchlo rastúca. Zber plodov, VII - VIII.


Nechte se zlákat sladkými plody moruše , artyčokem nebo jen potěšte děti banánovníkem či fíkovníkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky