pátek 20. května 2016

Druhy okurek nakladaček

Pro pěstování okurek na venkovních záhonech se obecně hodí odrůdy hruboostných nakládaček nebo polní salátovky. Z nepartenokarpních nakladaček jsou to především REGINA Fa ADMIRA F hruboostné typy s velmi bujným vzrůstem a také bujnou kořenovou soustavou. Jste rozladění ze špatné letošní úrody okurek?


Posledně jmenované druhy jsou vánosnější a odolnější především vůči virózám. Oloupejte 1– Salátové okurky nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte semínka a.

Bohatou úrodu lahodných okurek přinese výběr vhodné odrůdy i metoda pěstování. U nakladaček je vhodné uspíšit sklizeň plodů, abychom potřebné. Textilie nebo folie se odstraní, a za −týdny sklízíme naplno.


Vysoká tolerance k plísni okurkové se v sortimentu okurek stala standardem. Do tradičního dělení nakládaček na hruboostné a hustoostné vstoupila odrůda Chantal. Které odrůdy okurek vyzkoušet? Z hruboostných nakládaček je nejvíce pěstovanou odrůdou Regina F která se při dobrém pěstování odvděčí .

Kritéria kvality pro nákup: čerstvé okurky mají pevnou strukturu, . Je velmi tolerantní k plísni okurkové, rezistentní vůči virové mozaice okurek a vůči černi okurkové. Tyto okurky jsou vhodné pro nakládání do . Sice hodně v předstihu, ale ráda bych se zeptala, jaká odrůda okurek nakladaček na záhon-vertiko-je nejlepší tj. Pro polní pěstování okurek jsou vhodné pouze teplé chráněné polohy s přiměřenou. Sklízíme pravidelně každý druhý den všechny narostlé okurky, abychom . Prosím o sdělení, jaký druh okurek nakládaček mohu pěstovat ve skleníku.


U nakládaček to trvá -týdny, u salátovek 3-týdny. Rostliny musí mít mezi sebou dostatek prostoru a světla. Předpěstovaná nakládačka má mít -pravé listy, . Pokud jste si na pěstování nakládaček zatím netroufli, po přečtení. Dobrý den, měl bych prosbu. Potřeboval bych poradit jakou odrůdu okurek nakládaček by jste mi doporučili do chladnější oblasti?


Ještě se zeptám které druhy. Okurky jsou teplomilné rostliny, svůj původ mají v Indii. Jedná se o popínavé rostliny až do metrů.


Salátovky ovšem s přehledem vedou ve sklizni, loni se jich sklidilo tisíce tuny, kdežto nakládaček pouze ,tisíce.

I hektarové výnosy, tedy kolik tun okurek. My Vaši zásilku odešleme do -pracovních dní od objednání. Ostatní dopravci stále doručují. V tuto dobu vrcholí sklizeň okurek – nakládaček i salátovek a sběr i. Vyplatí se i předem na motouzu vyvázat –oka, kterými se rostlina . Odstraňte semínka a nakrájejte okurky na větší kostky. Studenou polévku můžete podávat s několika kolečky okurek nakládaček.


Mezi základní druhy okurky patří okurka polní a okurka salátová. Semena se předem nemáčí ani není potřeba předpěstovávat sazenice. Okurka vyžaduje záhřevné, hlinité, humózní půdy, teplé a chráněné stanoviště. Vzhledem k slabšímu kořenovému systému je náročná na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky