pátek 27. května 2016

Durman obecný

V současné době roste všude od tropů po mírné pásmo, jeho původní oblast . Nejprve se ale podíváme na negativní stránku Durmanu. Thorn-apple, Jimsonweed. Vyskytuje se při okrajích cest, polí, na stráních, od nížin až . Lilkovité (Solanaceae).


V posledních letech se objevují případy používání semen durmanu narkomany.

Německý název: Gemeiner . Jedovatý durman se šíří v polích. K vidění je obzvláště koncem léta na . Upřednostňuje výživné písčitohlinité až. Otrava durmanem je velmi riziková – uživateli hrozí, obzvláště ve vyšších dávkách, smrt naprostým vyčerpáním se selháním srdce, přehřátím.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . Botanická zahrada je veřejnosti celá UZAVŘENA. Bohužel došlo ke zpřísnění.

Datura stramonium var. Nebezpečným zdrojem zaplevelení jsou dozrálé rostliny se snadno se . U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Jeho velké listy nepříjemně páchnou a plodem je ostnatá tobolka, která obsahuje velké množství semen. Durman je jednoletý, mnohdy až metr vysoký. Pozor celá rostlina je prudce jedovatá i semena ! Návod jak klíčit naleznete v dlouhém popisu. Do vyprodání všech položek.


Semena krásné rostliny s bílými květy v podobě trumpety, proto se také nazývá andělské trumpety atd. Dnes roste doslova po celém světě, oblast původu přitom . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Ve velkých bílých květech se vyvíjejí elipsoidní čtyřpouzdré tobolky, porostlé tuhými ostny. Tato rostlina se u nás spíše pěstuje, občas ale zplaňuje a můžeme ji najít na rumištích.


Je asi metr vysoká, má vejčité zubaté listy . DPI, $originalHeightDpi x $originalWidthDpi.

Index page First page Previous page Next page Last page. POZOR - rostlina je prudce jedovatá!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky