středa 11. května 2016

Jak pěstovat sasanky

Jarní druhy sasanek až na výjimky vyžadují slunné místo. Rostliny kvetoucí od léta do podzimu a sasanka hajní kvetoucí na . Z hlíz těchto sasanek vyrůstají trojčetné listy. Obvykle tvoří hustý koberec květů. Nejlépe se hodí do skalek.


Do této skupiny patří i sasanka hajní – A. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎malé listy, roztřepené či vícetvaré Doba květů ‎: ‎březen, duben, květen, srpen, září,. Sasanka je trvalka, která roste v kobercích. Pakliže chcete, aby zdobila i vaši zahradu, semena sasanky zasaďte na slunné stanoviště.


Kdy zasadit sasanky ? Jak zalévat sasanky ? Jaké jsou choroby a škůdci sasanek ? Pokud chceme pěstovat sasanku lesní nebo i jiný druh, přidáme při výsadbě trochu . Popis: Tyto sasanky patří do skupiny velkokvětých hybridů, které se v mnoha barvách pěstují v zahradě. List: mělce laločnatý, chlupatý. Nároky rostliny na pěstování. Tuto rostlinu lze pěstovat ve všech zahrádkách, kde je neutrální nebo mírně kyselá a do hloubky zrytá humózní . A jak tedy sasanky správně vysadit?


Nejprve připomeneme, že právě teď je to správné období. Stejně jako ostatní cibulovité a hlíznaté rostliny, . V tomto článku se budeme blíže zabývat tím, jak pěstovat sasanky a starat se o ně. Jarní sasanky vyžadují slunné stanoviště, sasanka hajní a . Sasanky známe z jarních lesů, ale kultivarů je mnoho, tudíž do jara do podzimu si těmito kráskami můžete zpříjemnit náš pobyt na zahradě. Sasanky jsou velice vhodné pro pěstování v našich podmínkách. Pokud jde o péči, je třeba vždy usilovat: pěstování každé z okrasných rostlin vyžaduje trpělivost a tvrdou práci.


Nádherné sasanky můžete pěstovat jak v tradičních bílých barvách, tak v. Anemone odrůda odrůdy je . Pro pěstování v našich podmínkách jsou velice vhodné. Původem jsou totiž ze severní polokoule. Původním stanovištěm balkánských sasanek , které se v našich okrasných zahradách pěstují nejčastěji, jsou humózní listnaté lesy. Některé druhy vyrůstají z hlízy, jiné mají . Vysazujeme je proto do. Ráda bych věděla, jak tuto rostlinku pěstovat.


Ve střední Evropě můžeme potkat druhů, pokud nepočítáme druhy pěstované a zřídka zplanělé. Vybíráme na jaře přímo v době květu. Po kontrole holandskou inspekční službou, usušení a očištění . I takové sasanky můžete pěstovat v zahradě. Jsou velmi vhodné pro pěstování v našich podmínkách, jelikož pocházejí převážně ze severní . Tato směs sasanek vykouzlí na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky