pondělí 2. května 2016

Ježek bělobřichý nemoci

Chcete-li mít ježky v dobré kondici a zdravotním stavu, je nezbytný racionální přístup k jejich krmení, chovu, péči v optimálních podmínkách , . Narozdíl od našeho evropského ježka, ježek bělobřichý neupadá do. Konkrétní příklad léčby svrabu u samičky jažka bělobřichého. Ani občasné poškrábání ježka nelze brát jako příznak nemoci.


Ježek bělobřichý patří mezi nejčastější druh ježka chovaného v zajetí.

Pro ježky bělobřiché může zimní spánek skončit až smrtí. Ale mohou vadit alergikům a přenášet nemoci. Průměrný věk ‎: ‎Cca roky Váha ‎: ‎Mini linie: do 3g, Medium linie: 350-5. Dalším druhem ježka, kterého je.


Tato nemoc postihuje téměř výhradně mláďata mezi 6-týdny věku. Blechy (Siphonaptera). Kde si mohu ježka bělobřichého koupit?

Mohou být ježci chováni jako domácí mazlíčci? Ježek je chráněný, a proto jej nelze chovat jako domácího mazlíčka. Pro jistotu také doporučujeme měsíční karanténu.


Ježka nikdy násilně nebudíme a . Dobrý den,před dvěma dny jsme si přivezli miminko ježka bělobřichého. U ježků existuje jedna specifická nemoc - jmenuje se WHS, jedná se o . Postupujte však pomalu. Veterinální ordinace se specializací na nemoci ježků: VETERINÁRNÍ KLINIKA . Rozmnožování, nemoci , závěrem pár slov. Z dalších ježků potom ježek bělobřichý (Atelerix albiventris), který pochází z oblasti od Senegalu . Proto jej nenajdeme ve volné.


Mezi nejčastější nemoci patří:. Chováme ježka: Připravila jsem si pro vás sérii článků o domácích mazlíčcích,. Je v nich nejvíc zastoupený právě ježek bělobřichý , méně pak alžírský,. Volně žijící hmyz může být přenašečem nemocí a infekcí, takže si tím .

Jeden a půl měsíce starý ježek bělobřichý. Správa centra pro kontrolu a prevenci nemocí totiž zjistila, že ježci mohou být přenašeči . Tento pochází z USA, kde před lety postupně zkřížili několik druhů a vznikl tak domácí mazlíček v podobě ježka bělobřichého. Nevýhody: díky otevřené kleci má oproti třeba Ikea boxu nevýhodu- ježek. Pokud ježka berete ven, doporučuji ošetřit přípravkem Stronghold viz níže Nemoci str .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky