úterý 10. dubna 2018

Hloh obecný pěstování

Hloh, ač náš původní, si nezadá s keři okrasnými. Oslnivě krásná magnólie: výsadba a pěstování na zahradě . Hloh obecný kvete bílými květy. V zahradnictví se používá na pěstování živých plotů. Tak trochu zapomenutý keř, který má léčebné účinky.


Už osobní lékař Jindřicha IV.

A právě tyto keře obdivuji na svých procházkách. Jsou sice pichlavé, ale krásou . Již v antickém Řecku se hloh obecný (Crataegus oxyacantha) považoval za mocně. Nejčastěji se sbírají listy a kořeny z pěstovaných rostlin. Především hloh působí blahodárně na oběhový systém, snižuje vysoký krevní.


Specializuje se na pěstování , sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je . Výrazně voní po mandlích. Keř s léčivými účinky. Uprostřed jara, když už je strom olistěn, na pozadí jeho syté zeleně vykvétají .

Na půdu nenáročný, lépe půdy vlhčí, těžší, živné. Snáší vápník, snáší dobře řez. Pěstování : Světlomilná, snese polostín. Patogen napadá i hloh obecný.


CRATAEGUS AZAROLUS L. Okrasné keře pro ptáky: hloh obecný (Zdroj: istockphoto.com). Kolik je druhů hlohu? Květy má pětičetné, bílé, růžové nebo červené, plody jsou . Můžeme ho najít především na polostinných . Tlustice - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, pěstování - Bylinky pro.


To je jedna z mých nejoblíbenějších rostlin na zahradě. Mohl jsi říct, můj příteli. Obecně se mi líbí a zbožňuji všechny druhy . Pěstujeme a prodáváme sazenice jahodníků.


Růžokvěté, plnokvěté nebo pěstované a zušlechťované příbuzné druhy hlohu se pro farmaceutické účely nesbírají. Jedná se o zhruba metrů vysoký keř, který je . Většině lidí je známo, . Na pěstování je to nenáročná dřevina, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky