čtvrtek 5. dubna 2018

Jírovec pleťový

Kvete růžovými vonnými květy v květnu,. Růžové květy se žlutým středem tvoří vzpřímená lata, . Kultivar Briotii byl vyšlechtěn ve Francii. Je to strom s kulovitou . Jedná se o kříženec jírovce maďalu a jírovce pávie.

Středně velký strom dorůstající výšky - 15m s korunou široce pyramidální, až kulovitou. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Aesculus × carnea Hayne. Jeden z nejkrásnějších kaštanů s velkými růžovočervenými květy méně trpící klíněnkou. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá . Jírovec pleťový Briotii.


Parametr 2: kont 27L. Unsubscribe from Arboretum.

Dnes už je po městě víc těchto růžově kvetoucích „kaštanů“ z nové výsadby. Odolná k napadení listů klíněnkou jírovcovou, vhodná pro střední a větší zahradní úpravy a dosadby. Latinská synonyma: jírovec červený . Zatímco jírovec maďal většinou rozkvétá na svátek sv. Větve jsou šedivé, slabě lepkavé.


Pavia (červená buckeye) a A. Listy jsou většinou četné, lesklé, . Původ stromu není známo, ale . Prodejní výška: až 3m. Doprava: len osobný odber. Kdo by nebyl zaskočen krásou růžových . Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Známe ho také pod názvem jírovec pleťový. Strom 10–15(20) m vysoký, se širokou korunou.


Pupeny hnědočervené, slabě . Město už také několik let místo klasických jírovců vysazuje jírovec pleťový , který místo klasické bílé září růžovou barvou.

This Pin was discovered by Kateřina Doležalová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Jeho listy jsou podlouhlé a dlanitě složené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky