pátek 16. září 2016

Akébie pětičetná semena

Plod: velmi zajímavá a netradiční bobule, která připomíná lusk, fialové barvy s množstvím semen , obalených jedlým a sladkým arilem. Květ: samičí květ tmavě . Množí se semeny , případně letními řízky. Ale je pravda, že na semenech byla vždycky taková bílá tečka - přišlo mi to jako zbytek blány kolem semena. Přijde mi, že pěstování akebie ze semen nebude .

Tyto dužnaté měchýřky obsahují bílou slizovitou dužninu s černými semeny. Dozrávají v září až říjnu. V Číně je tato rostlina používána v tradiční . Barva plodu ‎: ‎fialová Barva květu ‎: ‎fialová růžová Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m Jak pěstovat akebii - Deník. Z pěti druhů tohoto rodu je akebie pětičetná nejotužilejší, a proto také nejvhodnější do. Množíme semeny velmi brzy po sběru, nebo také letními řízky, kořenovými odřezky nebo vlnovkovitým hřížením jednoletých výhonků do půdy.


Choroby, škůdci: Výška rostliny ‎: ‎do m Tvary rostliny ‎: ‎hrozen Barvy rostliny ‎: ‎fialová Použití rostliny ‎: ‎popínavá rostlina, půdopokryv.

Receptář prima nápadů internetová verze. Jste-li příznivci pěstování vlastních rostlin ze semen , byť exotických, . Je to úžasná feministka, jeden velký samičí květ má vedle sebe asi sedm malinkejch samečků. Je popínavá a krásně opojně . Po opylení tvoří jedl= plody, dozrávající na podzim - světle fialový lusk, obsahující dužninu se semeny.


Popínavá půdopokryvná rostlina. Dodáváme v konteineru 2L. Ze semen je možné lisovat olej. Plody akébie pětičetné dozrávají v září až říjnu a zaskočí každého,. Počet kusů v balení:ks.


Vyhledávaná okrasná liána s voňavými květy a jedlými plody. Sdílení informací, inspirace a diskuze o semenaření a způsobu pěstování, vzájemná výměna semen, organizování. Jemně stavěná, ovíjivá liána, dorůstá výšky 4- m. Působí elegantně a jemně svým hustým, rovnoměrným a sytě zeleným . Následují plody v barvě indigo.

Oblastí původu akebie. Množíme je semeny , případně letními řízky. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Ovíjivá liána, která . Akebie pětičetná kvete v květnu. Jedné divačce z malého.


Foto akequi_habitus_v_kvetu. Semena ( Dominik Barvík). Má tvar jako velká jahoda a je tak trochu zákeřné – semena , obsažená v dužnině , jsou totiž jedovatá.


Množení: semenem po sklizni do studeného pařeniště, polovyzrálými letními řízky, hřížením . Akébie pětičetná alias čokoládové víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky