pondělí 19. září 2016

Asimina triloba pěstování

V plné plodnosti od stáří deseti let se svému pěstiteli odmění až několika kilogramy či dokonce větším množstvím ovoce. Z důvodů cizosprašnosti se musí pěstovat různé odrůdy. Asimina má velmi poťouchlý český název - muďoul, což zní stejně divně. BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎2-4m DOBA KVETENÍ ‎: ‎květen - červen VZRŮST ‎: ‎nízký strom KATEGORIE LIST ‎: ‎listnatý opadavý Paw Paw - Moďoul trojlaločný - Indiánský banán - Asimina.


Rostlina Moďoul trojlaločný je velice . Asimina je opadavý strom, pocházející z východního pobřeží Severní Ameriky.

Koruna stromu je pravidelná . Plody jsou protáhlého tvaru. Krémová dužina má specifickou chuť připomínající ovoce jako jsou ananas, mango či banán. Pěstování : Muďoul má domovinu ve . Je potřeba pěstovat různé odrůdy z důvodu cizosprašnosti. Pro včely jsou květy Asiminy nezajímavé a tak se o opylení postará jiný hmyz a vítr. Semena nesmí přeschnout.


Základní pěstované odrůdy, způsob jejich pěstování a množení.

Asimina triloba (Muďoul trojlaločný): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. U nás se pěstuje spíše jako okrasný keř, chceme-li pawpaw pěstovat. Vzácně pěstovaný strom u nás používaný jako okrasný keř. Jedním z nich je muďoul trojlaločný, latinsky ASIMINA TRILOBA ,. Původní obyvatelé Severní Ameriky znali tuto rostlinu pod . Předmět příspěvku: Re: pěstování asiminy triloby. Příspěvek Napsal: stř 16.


Jen po letošní další . Muďoul (Asimina) je rod nižších dvouděložných rostlin z čeledi láhevníkovité ( Annonaceae). Ostrohu mají asiminy za 800kč vysoké asi 60cm až 1m, ale jenom dvě odrudy. Asiminy se snažím pěstovat už kolik roků a musím říct, že žádná rostlina . U nás se dá tento poměrně málo známý exotický strom pěstovat také. Středoevropské klima těmto.


Kde pěstovat muďoul trojlaločný? Optimální je dobrý růst . Stromy pěstované na plném slunci mají korunu tvaru jehlanu, . Víc než dvacetistupňové mrazy snese asimina, opadavý strom ze severní Ameriky. Květy jsou oboupohlavné, ale pro lepší násadu plodů se doporučuje pěstovat dvě geneticky nepříbuzné rostliny.

V současné době se začíná v nabídkách mnoha . Banánovník Paw Paw není nijak náročný ani co se pěstování týče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky