úterý 13. září 2016

Lomy v okolí prahy

Dříve zavřený a nedávno znovu zpřístupněný lom s krásnou vodou na koupání a potápění. Pískovna se nachází u obce Konětopy najdete zde . Vstup do lomu se neplatí a oficiální pláže pro nudisty zde. Zatopené lomy : Hlavní město Praha.


Co je to lom asi všichni tušíme.

Okolí lomu je zarostlé křovinami, ze severovýchodní strany ohraničené vlečkou od . Tipy na nejkrásnější zatopené lomy v Česku. CEMEX Sand se zabývá těžbou a zpracováním kameniva, nabízí kvalitní kámen, štěrk a písek. Místopisný rejstřík ČR - kvalitní popis míst v republice, tipy na výlety, hrady a zámky, cyklotrasy.


Jezero Sadská km od Prahy , vstup zdarma. Region: Střední Čechy, Oblast: Okolí Prahy. Výlety spojené s osvěženíkam za přírodním koupáním v okolí Prahy ? Koupání je zde oficiálně zakázané, lom proto není označený .

Zajímavá místa v okolí Prahy – historická Kutná Hora a zatopené lomy Amerika. Přemýšlíte, kam se o víkendu podíváte? Máme dva super tipy nedaleko Prahy. A jestli máte blízko k přírodě, tak tady to pro vás bude balzám na tělo i duši. Jak se tam dostat: směr Mníšek pod Brdy.


Kvalita vody: vynikající. Zaměřili jsme se na přírodní koupaliště v okolí Prahy. U rybníka najdete herní prvky pro děti, kiosek i . Přírodní koupaliště Jureček je u Říčan. V blízkém okolí se dále nachází například zatopená pískovna — jezero Konětopy.


V okolí lomu se také nachází zříceniny gotických hradů Kasíkov a Gutštejn. Nedaleko berounské části Jarov jihozápadně od Prahy se . Opukový lom u Přední Kopaniny – pedie cs. Správu této přírodní památky (PP) provádí Magistrát hlavního města Prahy.


Jedna z nejkrásnějších lokalit ameriky se nachází blízko Prahy , u Karlštejna. Nachází se km od Vidnavy přímo v katastru obce Štachlovice.

Okolo lomu vede cyklotras. Lom je kromě koupání využíván také k rybaření. V Praze a okolí není právě hojnost písáků a lomů, kde se dá koupat. Vedle strahovských opukových lomů měly a mají v okolí Prahy největší význam lomy u Přední Kopaniny.


V nich se opuka lámala min. Začínáme na nádraží Praha - Radotín. Sem se dostanete vlakem z Prahy. Turistická oblast: Okolí Prahy - jih.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky