pondělí 26. září 2016

Heureka vysavače karcher

Popis Užití Neužívat. Druhem využívaným pro své léčivé účinky ve farmacii a medicíně je rozrazil lékařský. Poté se scedí a užívá 3x denně.


LÉČIVÉ ÚČINKY ROZRAZILU LÉKAŘSKÉHO. Každá z nás někdy zažila pocit, že běžné léky již nepomáhají a lékař nám. Použití stejné jako u rozrazilu lékařského , podle některých autorů účinky ještě silnější. Ještě jste o účincích rozrazilu nikdy neslyšeli? Možná vám při návštěvě lékárny neuniklo, že rozrazil lékařský je součástí různých čajových . INKY Tato rostlina byla už ve středověku velmi oblíbená a používala se mimojinéjako prostředek proti moru.


Možnost záměny: Kromě rozrazilu lékařského roste u nás dalších asi druhů tohoto rodu a v. Lidové léčitelství připisovalo droze různorodé léčebné účinky. Bylina má ještě jiné dobré vlastnosti, jako je příznivý účinek proti kašli, chrapotu . Větvený kořen s četnými postranními kořeny vytrvává na stanovišti. Brzy na jaře z kořene vyrůstá . Díky antibakteriálním a protizánětlivým účinkům slouží velmi dobře k ošetření ran, dále se používá také k léčbě katarů.


Komentáře Výskyt Droga Chemické složení Účinky. Veronica officinalis. Rozrazil má povzbudivé účinky , může . Mimo jiné obsahuje glykosid aucubin, který je jedovatý pro hmyz. Lidově se mu také říká bouřka, přítržník či hromničník. Nať má léčivé účinky , které se používají na kašel.


Kvete od června do srpna. V smrkových lesích bývá často ještě hojnější eurosibiřský rozrazil rezekvítek veronica chamaedrys L. Pokud narazíme na porost rozrazilu lékařského , určitě ho nepřehlédneme pro jeho krásně modrou až modrofialovou barvu. Roste: Světlé lesy, vřesoviště, suché trávníky, . Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky.


Většinou je požadován pouze rozrazil lékařský , v němž ostatní druhy potom tvoří. V současné době bývá rozrazil lékařský součástí některých čajových směsí. Díky léčivým účinkům bývá rozrazil často pěstován - vše na Bylinkovo. Je doporučován užívat i ve směsích, např. Těhotenství, jinak v terapeutických dávkách nemá žádné známé kontraindikace ani nežádoucí účinky.


Rostlina rozrazil má léčivé účinky kvůli kterým se hlavně pěstuje. Nemá se ale překročit denní dávka g. Z rozrazilu sbíráme nať z květů. Nať z rozrazilu je používaná hlavně při kašli či zánětech .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky