středa 19. prosince 2018

Hoja masitá

Voskovka je květinou našich babiček. Dříve se pěstovala téměř v každé domácnosti. V dnešní době již voskovka nepatří mezi. Tuto rostlinu lze úspěšně pěstovat hydroponicky.


Ibišek trojdílný je nízká jednoletá bylina.

Nafouklé pětipouzdré tobolky, pukající pěti chlopněmi, obsahují asi semen. Plody jsou uloženy ve vytrvávajícím . Zpět do fotogalerie Předchozí Další. Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits.


Vegetation types, their description, maps and species composition. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.

Charles University Science Faculty. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. PĚSTOVÁNÍ : Teplota: V létě běžná pokojová teplota, v zimě nejlépe mezi až °C.


Umístění: Jasné a světlé místo, ne však prudké slunce. Vědecká synonyma: Hibiscus ternatus, H. Ketmia trionum, Trionum diffusum. Tento zajímavý ibišek pochází ze Sředomoří. V tropických a subtropických oblastech roste asi 1druhů ibišků , v našich klimatických . Pěstujeme několik známějších druhů, k nimž před . Hoyu (neboli voskovku) jsem získal přede dvěma lety, vrátili jsme se tenkrát s Jarmilou z chalupy a ona stála . Rostliny jsou potomci po památeční voskovce, kterou pěstovala moje maminka a kterou jsem před mnoha lety zdědil.


Hoya carnosa , pergola a já. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Běžně pěstovaná voskovka dužnatá ( HOYA CARNOSA ) se nejčastěji pěstuje i vyvázaná ke kruhové opěře jako mučenka. My kouzlu voskovek zatím propadáme jen zvolna.

Vyvazované na drátěné kruhy,nebo volně rostoucí s . Pěstování voskovek se věnujeme již mnoho let a protože jsme propadli. Rostlina vytváří krásné krémově zbarvené květy, které . Tropické liány voskovky pěstovaly v pokojích již . Nabízím rostliny této známé pnoucí pokojové rostliny HOYA CARNOSA - VOSKOVKA MASITÁ. Popis a fotografie druhu Hibiscus trionum, ibištek trojdielny, ibišek trojdílný. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Odeslat od Gina v Pát 04. Květo, podávám informaci o vývoji ibišku. Mám ve větším květináči asi rostlinek. Je neuvěřitelně snadná na pěstování , prostě ji jen umístíte do tepla a stínu a občas zalijete.


Související produkty . Zahrada Ze Sukulentů, Kaktus, Pěstování V Truhlících. Semena dobře klíčí a pěstování je snadné jak z předpěstovaných rostlin, tak z . U nás se nejvíce pěstují dva druhy voskovky, které se mezi sebou liší vzrůstem. Balení obsahuje semen.


Popis: Jednoletá rostlina kvetoucí krémově zbarvenými úbory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky