čtvrtek 20. prosince 2018

Přeslička rolní popis

Popis přesličky rolní. Brzy zjara se objevuje světle hnědě zbarvená . POPIS : Vytrvalá, výtrusná bylina. Je pro ni typický sezónní dimorfismus, . Equisetaceae - přesličkovité.

Na rozdíl od přesličky bahenní má přeslička rolní výrazný sezónní . Tradiční diuretikum používané k mineralizaci organismu a pomoci při revmatismu nebo dně. Botanický popis rostliny. Tou první je jarní lodyha, která nese výtrusnicové klasy a odumírá . Výskyt: Pole, příkopy, náspy a podél cest.


Léčivé účinky: Sbírají se letní zelené lodyhy od června do září. Každé jaro vyrůstá bezchlorofylová, hnědá, nerozvětvená .

Cena s DPH: 1Kč. Výtažek z přesličky rolní přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému a jater. Detailní popis produktu. Obtížně hubitelný plevel. Díky obsahu kyseliny křemičité se přeslička dříve užívala k cídění cínového nádobí.


Roste skoro v celé Evropě a Asii až na výjimky tropů. Nejčastěji se vyskytuje jako . Má vodorovný článkovitý, plazivý,. Přeslička je vytrvalá rostlina. U přesličky rolní sbíráme letní zelené lodyhy bez oddenku během června až října, . Výskyt přesličky indikuje vyšší hladinu podzemní vody. Všechny přesličky se vyznačují článkovitými podzemními oddenky, článkovitými lodyhami a blanovitými listy, které vyrůstají v tzv.


V České republice je rozšířena od nížinatých . Příznivě působí také na vlasy,. Podporuje normální stav pokožky, vlasů a nehtů .

Vytrvalá, nekvetoucí bylina s černým článkovaným oddenkem, z něhož brzo na jaře vyrůstají nahnědlé, článkové lodyhy bez chlorofylu s . Roste hojně, skoro v celé Evropě a Asii (kromě tropů), a také ve . Jarní lodyhy vyrůstají z oddenku (březen – duben), jsou rýhované a . Produkt již není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky