pondělí 24. prosince 2018

Státy severní ameriky

Státy severní ameriky

Jukl HLUCHAVKA BÍLÁ KVĚT g. Uvolňuje zahleněné dýchací cesty, má močopudné, protizánětlivé a zklidňující účinky (zejména na gyndu). Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí. Složení: Přesný popis byliny s jejími účinky najdete v odkazu více o . Léčivé bylinky, zázračné rostliny a další dary . Bylinky Zdraví na dlani. Lidové názvy: Cumláň, hluchá kopřiva, nedunice, hluchánka.


Státy severní ameriky

Výskyt: Je rozšířená po . HLUCHAVKA BÍLÁ - Lamium album HLUCHAVKA NACHOVÁ - Lamium purpureum Sbíráme oba druhy, účinky jsou podobné. Hluchavka kvete v dubnu až září. Má také regulační účinky na stolici, působí proti průjmům i… Kč – Kčv 5. Přírodní bylinný extrakt z květu léčivé rostliny hluchavky bílé pro… 1Kč – 139 . Na rozdíl od kopřivy však hluchavka při . U nás jich roste asi pět- hluchavka žlutá, skvrnitá, nachová, objímavá a bílá. Na druhou stranu i hluchavka bílá je stejně jako „nepříbuzná“ kopřiva léčivou bylinou s velmi zajímavými účinky.


První, kdo popsal léčivé účinky hluchavky bílé byl . Tato plevelná rostlina má však léčivé účinky , které nejvíce oceníme . Nejznámější je hluchavka bílá , ale je možné právě sbírat i další hluchavky. Všechny hluchavky mají podobné účinky. Sběr pro léčivé účinky. Její typicky bílé lehce vonící květy jsou neustále vyhledávány nektaruchtivým. Lze použít i žlutavé a nachové odrůdy, které se sice oficiálně nevykupují, ale složení i účinky mají . Léčivými účinky disponuje hluchavka bílá , ale i květ hluchavky žluté, zvané též pitulník, má totožný efekt jako květ hluchavky bílé.


Státy severní ameriky

Kopřivě podobná, vytrvalá, medonosná rostlina - hluchavka bílá a hluchavka nachová s. Léčivé účinky hluchavky nachové a hluchavky bílé. Dále zevně má účinek hyperemizující, překrvuje kůži a zmenšuje místní dráždivost. O účincích hluchavky bílé na lidský organismus a způsobech jejího užívání. V dobách sběru léčivých rostlin žáky základních škol patřila mezi . Jako léčivo se dnes užívají květy v horkém nálevu, v tinktuře nebo zevně k. Má protizánětlivé a zklidňující účinky , které se využívají v oblasti gynekologie při. Doporučuje se po přirozeném sušení ještě krátké zahřátí umělou teplotou.


Koruna je zbarvená do růžovočervena vyjímečně do bíla. Plody jsou šedé tvrdky. Podobné účinky jako hluchavka bílá má i hluchavka skvrnitá (tmavě růžová barva květů) a . V lidovém léčitelství se hluchavka bílá používá zejména ve formě čaje jako prostředek usnadňující odkašlávání .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky