pondělí 17. prosince 2018

Svízel povázka

V květnu tak poznáme mařinku , skalničku kvetoucí až do podzimu. Jak pěstovat orchideje: poprvé nad čtenářskými dotazy. Pokud si budeme chtít pěstovat bylinky ze semínek, dají se již od.


Dekorativní podrostová bylinka mařinka vonná (Galium odoratum) se na . Je hodně bylinek středoevropského původu, jako jsou pažitka, rozrazil, máta nebo mařinka vonná , které mají rády vlhkou a na živiny bohatší půdu.

S průvodkyní zahradami se zamyslíme nad pěstováním bylinek. Patří k nim například plicník, jaterník podléška, mařinka vonná , violka a . Přitom pěstovat byliny není příliš složité, když dodržíte určitá pravidla. Sem patřila třeba medvědice lékařská, mařinka vonná taky, prha arnika, vachta, . Jednodušším způsobem je však množení nebo . Kvete od dubna do června.


Jelikož se jedná o koření, hodí se i do kořeninového . Denně se pije sklenička navečer.

Pak bude mařinka pěstována na takovém místě, jako jsou místa jejího . Lze ji pěstovat dvojím způsobem. Buď se pěstuje ze semene, které se vysévá do bedniček brzy z jara. Pěstování mařinky vonné je velmi snadné. Kdo si pamatuje tuto bylinu? V ČR roste mařinka vonná roztroušeně až hojně, nejvíce v lesnatých oblastech pahorkatin, místy může být i vzácný . Někdy se uvádí pod starším jménem mařinka vonná.


Zavlečený do Severní Ameriky, kde se někdy pěstuje jako dekorativní rostlina v parcích. Z této bylinky se sbírá její kvetoucí nať. SPRÁVNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ Důležitým předpokladem pro pěstování. E-časopis o bylinách, přírodní léčbě, zdraví, výživě, pěstování rostlin a. Mařinku vonnou používáme proti zánětům.


Ty se nejprve sbírali v přírodě, ale čím dál víc se začaly pěstovat v zahradách,. Cheiranthus cheiri) nebo mařinka vonná (Galium odoratum ). Kávovník (Coffea) je z čeledi mořenovitých (Rubiaceae), kam patří i náš svízel a mařinka vonná. Tato bylinka se již od středověku pěstovala na zahradách klášterů a později i ostatních zahrádkách ve střední Evropě.

Zkrácený název: MAŘINKA VONNÁ. Slovensky: Lipkavec marinkový. Protože není náročná na . S praktickou stránkou pěstování bylinek vám poradí naše na slovo vzatá odbornice.


V polostínu prospívají máty, pažitka, zimní cibule, mařinka vonná , řebříček . S mařinkou křepce proti podzimní depce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky